Extraavisen.no

Kjendiz

Julie Børresen kan bli nominert til pris

(AURSKOG-HØLAND): Gruppen MFN har fredag 1.oktober utstedt et nominasjonsforslag. Dermed kan Julie Dahlen Børresen bli den tredje deltakeren i Miss Norway som kan bli nominert til en prestisjetung pris.

Publisert for

, den

Foto: Adrian Kirkerud

Det opplyser gruppen MFN, i en pressemelding.

Foreløpig har det vært mye spekulasjoner hvilke pris Nora Emilie Nakken kan bli nominert til, og vil nok bli en del spekulasjoner hvilke pris Børresen kan bli nominert til. I en pressemelding skriver gruppen som følgende:

– Vi har i over tid fulgt Julie Dahlen Børresen sitt engasjement, hvor hun blant annet har vist et tydelig signal på at hun tar et sterkt avstand fra mobbing. Da historien ble publisert på forskjellige plattform, som bl.a blogg, sosiale medier og i aviser, har vi gjennom tiden registrert oss det store engasjementet som Julie har fått for sin historie. Vi synes det er prisverdig at personer velger å åpne skallet sitt og gir et tydelig signal på at enkelte ting ikke er greit.

Tidligere fortalte Børressen om sin mobbehistorie, hvor hun blant annet sa:

– Jeg er ikke redd for å stikke meg ut, ta utradisjonelle valg og tørre å stå i det. Jeg mener man må våge og gjøre det man synes er gøy og som gir deg glede i livet. Når man kommer fra et lite sted skal man helst ikke skille seg ut, men når jeg gjorde det blant annet ved å ha blogg, reise mye, og å ha et stort nettverk utenfor skolen tror jeg det var vanskelig å akseptere for enkelte i klassen. Da ble det lettere å fryse meg ut, istedenfor å forsøke å unne meg å finne glede i det jeg drev med, sa Børresen til Extraavisen.

Hennes historie nådde ut til en rekke politikere på Stortinget, deriblant Helge Njåstad som gikk ut og krevde at det burde være skolebytte for mobberne:

– Vi har nulltoleranse mot krenkende adferd eller mobbing. Mobberne må bytte skole når skolebytte er eneste utvei ved alvorlig mobbing. Slike eksempler motiverer folk til å ta tak i problemer som vi har nulltoleranse for, sa Njåstad til Extraavisen, etter at han har lest historien til Julie.

Ifølge gruppen har beslutningen vært basert på en samlet vurderinger, deriblant skal en av vurderingene være:

  1. Hun har engasjert mange ved å fortelle sin mobbehistorie
  2. Hun har opprettholdt seg saklig og forståelsefull.
  3. Hun har nådd inn til Stortinget og engasjerte stortingspolitikere.

Gruppen skriver videre at de vil gjøre prisen mer offentlig når Børresen blir nominert, opplyser gruppen selv. Foreløpig er det uklart hvilke pris hun kan bli nominert til.

Lik Kjendiz.no på Facebook!