Extraavisen.no

Innenriks

Jussprofessor mener bowlingen er lovlig

(HAUGESUND): Jussprofessor Hans Fredrik Marthinussen i Bergen sier at politiet kan ha gjort en feil da de stengte bowlinghallen i Haugesund. Det betyr at innehaveren kan ha krav på en betydelig erstatning.

Publisert for

, den

Fem ganger på fire dager rykket politiet ut for å stenge bowlinghallen Sheiken Bowling i Haugesund, og innehaveren Sten Solberg har fått stor oppmerksomhet da han nektet å stenge ned bowlinghallen.

Sist uke skal det ha toppet det seg da innehaver Sten Trygve Solberg ble lagt i bakken og anholdt, ifølge Radio Haugaland.

– Det er ikke opplagt at den bowlinghallen har plikt til å stenge, sier Hans Fredrik Marthinussen, professor i juss ved Universitetet i Bergen til NRK.

Foto: Privat

Jussprofessoren viser også til at bowlingsselskapet har næringskoden «93.110 Drift av idrettsanlegg» i Brønnøysundregistrene.

– Det må man faktisk ta høyde for og gjøre jobben skikkelig. Under hele denne pandemien har man til stadighet sett at inngrep og reguleringer gjøres altfor lettvint og lite grundig. Man har et hastverk som ikke står i forhold til den ulempen og skaden som påføres folk som rammes av dette, sier han til statskanalen.

Det er domstolen som skal avgjøre, om Solberg vinner frem saken sin. Det kan også bety at Solberg vil få en betydelig erstatning, som er langt høyere enn bøtesatsen på 75.000 kroner.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer