Extraavisen.no

Utenriks

Kadyrov lurt trill rundt av ukrainsk journalist

(UKRAINA): Den ukrainske avisen Pravda skal ha avslørt Ramzan Kadyrov, bedre kjent som «Putins pitbull». Avisen mener at han ble lurt trill rundt-

Publisert for

, den

Foto: Kremlin.ru / Wikimedia Commons

Tidligere denne uken kunne «Putins pitbull» hevde at han var i Ukraina, noe som han la ut på Telegram:

– Her om dagen var vi rundt 20 kilometer unna dere, Kyiv-nazister, og nå er vi enda nærmere. Og gjett hvor nærme vi kom, sa Kadyrov i en video som ble publisert på meldingstjenesten Telegram.

Det skulle vise seg at Kadyrov var et helt annet sted enn det han selv hevdet.

Den ukrainske Pravda hevder at Kadyrov aldri har vært innenfor landets grenser i sammenheng med krigen.

For avisen skal nemlig ha fått noen av deres journalister til å utgi seg som russiske journalister, som skal ha fått kjennskap til lederens mobilnumre.

Journalisten skal ifølge Nettavisen ha brukt en nettside som generer lenker, som for mottakeren ser normal ut. Når mottakeren åpner lenker så avslører posisjonen til mottakeren.

En slik lenke skal ha blitt sendt til Kadyrov på meldingstjenesten Telegram, samtidig som journalisten utga seg for å være russisk journalist. De skal ha skrevet i meldingen at de ville skrive om hans tilstedeværelse i Ukraina, og da Kadyrov åpnet lenke skal posisjonen hans ha blitt avslørt.

Det skulle vise seg at Kadyrov var langt unna utenfor Ukrainske grenser. Noe som tyder på at han skal ha holdt seg i Tsjetsjenia.

Ramzan kadyrov er kanskje mest for sitt regime i Tsjetsjenia som har i ettertid fått sterk kritikk fra flere organisasjoner om grove menneskerettighetsbrudd.

Lik Extraavisen.no på Facebook!