Connect with us

Politikk

Katastrofevalg for KrF og MDG

Aldri før har KrF og MDG opplevd en thriller uten sidestykke, men et nederlag som resulterer med at de to partiene ender under sperregrensen, er rett og slett et katastrofevalg.

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Kjell-Ingolf Ropstad (KrF) måtte innse til slutt at partiet endte under sperregrensen. Foto: Stortinget

Man kan nesten ikke tro det når man ser, at det er stor forskjell på å få 3,9 prosent og 4,1 prosent i et stortingsvalg.

Ifølge VG har KrF aldri i etterkrigstiden opplevd makan når man ser på resultatene. KrF har dermed tapt fem mandater og sitter igjen med tre mandater på stortinget. Dermed faller de under sperregrensen.

Partiene KrF og MDG skriver dermed inn i historiebøkene som et katastrofevalg.

KrF-leder Kjell-Ingolf Ropstad ville nesten ikke engang kommentere om KrF kom over eller under sperregrensen.

– Vi manglet 0,2 prosent, konstaterer Ropstad, natt til tirsdag da han fikk det bekreftet at partiet hans ikke kom til å synes over sperregrensen.

Foto: Benjamin A. Ward/Stortinget

– Det er vanskelig å si. Jeg er først og fremst i dag veldig takknemlig for alle KrF-ere som har stått på og klart å mobilisere. Jeg synes ærlig talt at vi hadde fortjent å klare de siste 0,2 prosentene, la han til da han fikk spørsmål fra en journalist i VG.

MDG i den grunn har heller ikke klart å overbevise velgerne, og faller dermed under sperregrernsen. Une Bastholm som er leder i partiet må ta til takke med en mandat på Stortinget, men hadde håpet på å få doble sin stortingsgruppe.

Ved forrige stortingsvalg kan man se at partiet lå over sperregrensen. Denne gangen så det ut som at ikke lykken om å styrke antallet for mandater for partiet, ikke var helt med for Une.

Bjørnar Moxnes og Rødt gjorde sitt beste valg noensinne, og kom over sperregrensen. Dermed kan de få inn hele åtte mandater på stortinget.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre:
  •  
  •  
  •