Connect with us

Finans

Kezzler henter 57 millioner til internasjonal vekst

(FINANS): Investinor og DNV er nye investorer når sporingsteknologiselskapet Kezzler henter 57 millioner kroner i en rettet emisjon. Pengene skal brukes til å vokse globalt.

Publisert for

, den

Fra venstre: Erik Langaker, styreleder Kezzler, Christine C. Akselsen, CEO i Kezzler, Kaare Helle, investeringsdirketør i DNV Ventures og Patrick Sandahl, investeringsdirektør i Investinor. Foto: Kezzler
annonse

– Med stadig mer komplekse forsyningskjeder og forbrukerens økende behov for å vite produktets opprinnelse, er markedet for produktdigitalisering i ferd med å ta av. Kezzler er verdensledende i denne nisjen og vi ser frem til å støtte selskapet videre på denne globale vekstreisen, sier Patrick Sandahl, investeringsdirektør i Investinor.

Kezzler har utviklet en såkalt serialiseringsteknologi, det vil si en programvare for å spore ulike varer rundt om i verden. Det er allerede over 20 milliarder enkeltprodukter med Kezzlers koder globalt. Legemiddelselskapet Pfizer, agriselskapet Bayer Crop Science og et av verdens største meieriselskaper, nederlandske FrieslandCampina med sin morsmelkerstatning, er på kundelisten.

Totalt går Investinor inn 25 millioner koner, mens DNV investerer 20 millioner kroner. I tillegg kommer 12 millioner kroner blant annet fra eksisterende aksjonærer, slik at den rettede emisjonsrunden ender på 57 millioner kroner. Fra før av finner vi kjente navn som Watrium, Vestland Invest og BillerudKorsnäs Venture på aksjonærlisten.

– Vi er svært imponert over Kezzler og den posisjon selskapet har opparbeidet seg i markedet. Kezzlers teknologi er essensiell for å sikre transparente verdikjeder og dermed løfte frem bærekraftige produkter med god sporbarhet. Som en internasjonal aktør innen kvalitetssikring og risikovurdering ønsker DNV å støtte Kezzlers internasjonale vekst både gjennom strategisk samarbeid med våre fageksperter og men også gjennom tilførsel av kapital, sier Kaare Helle, investeringsdirketør i DNV Ventures.

Kezzler ble startet i Oslo i 2001, og har i dag45 ansatte og kontorer i Oslo, Singapore, USA, India, Kina og Nederland. På mange måter var Kezzler et forsknings- og utviklingsselskap frem til 2017. Det er først de siste årene selskapet har lykkes med å kommersialisere teknologien, og i fjor omsatte selskapet for 32 millioner kroner.

– Det har vært stor interesse både fra finansielt og industrielt hold for å delta i denne rettede emisjonen, og vi er svært fornøyde med at vi har fått med Investinor og DNV. Vi er sikre på at de er riktige eiere i fasen vi nå går gjennom der global vekst og markedsekspansjon står i fokus, sier Christine C. Akselsen, CEO i Kezzler.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

annonse