Extraavisen.no

Sport

Kirsten Kristine Vik vant gull i HM

(SPORT): Kirsten Kristine Vik fra Åsane Rideklubb vant gull i paraklassen under Hallmesterskapet i dressur hos Grenland Ryttersportsklubb søndag. Det er en topp oppvarming til internasjonal debut ved stevnet hos Blue Hors i Danmark til helgen.

Publisert for

, den

Gullvinner i Hallmesterskapet dressur for para 2022 ble Kirsten Kristine Vik og Peppermint fra Åsane Rideklubb. Foto: Ann K Bratteng/Horsephoto.com

Fem ekvipasjer deltok i årets HM for pararyttere, tre grad V-ryttere og to grad IV-ryttere. Kirsten Kristine Vik og hennes hoppe Peppermint tok andreplassen med 66,938 prosentpoeng lørdag. Søndag ble det ny andreplass, denne gang med 67,976 prosentpoeng. Med 134,914 poeng vant hun gullet sammenlagt.

Sist gang Kirsten var iført stevnetøy var ved HM i fjor – også da på Grenland. Også da ble det gull på ekvipasjen.

-HM 2022 var årets første stevne for Peppermint og meg. Vi har faktisk ikke ridd stevne siden sist HM, fastslår grad V-rytteren Kirsten.

-Første dagen ble jeg litt forsiktig, men søndag hadde jeg en veldig god følelse. Og jeg ble super happy da jeg fant ut at jeg hadde vunnet HM 2022! Jeg er så stolt over Peppermint, og evig takknemlig for treneren min, Hanna Kraus, som alltid stiller opp og hjelper på stevner.

Nå er Kirsten på vei mot et nytt, stort mål. Veien videre fra Grenland går til Danmark, og CPEDI3* på Blue Hors utenfor Randbøl på Jylland.

– Jeg gleder meg veldig, og det blir en stor opplevelse å få ri på Blue Hors!

Grad IV-rytteren Inger Line Brath og Qallwesto fra Askim Rideklubb vant sølv, mens Mira Antonsen Hjelle og Herikos Bredager fra Moldegaard Ryttersportklubb vant bronse.

Lik Extraavisen.no på Facebook!