Extraavisen.no

Eksklusivt

Kjent komiker ytrer ønske om vold mot Frp-politiker

Den kjente komikeren, Jonis Josef skal ha vist fingeren til stortingspolitikeren, Jon Helgheim (FrP) under et politisk debatt om elsparkesykler i Oslo.

Publisert for

, den

Her viser Jonis Josef fingeren til Frp-politikeren, Jon Helgheim under en debatt. Foto: Tipser

Hendelsen skal ha skjedd for noen dager siden under en politisk debatt om elsparkesykler i Oslo, og på bilde kan man tilsynelatende se at Jonis viser fingeren, med følgende tekst:

“Jeg har aldri hatt lyst å utsette noen for mer vold”, som kan tolkes at komikeren oppfordrer til vold mot folkevalgte.

Dette har fått flere til å reagere, deriblant stortingspolitikeren Himanshu Gulati (Frp), som skriver at det er lavmål:

– Om sin «navnebror» Jon Helgheim syntes han imidlertid dette var passende å skrive under en debatt om elsparkesykler. Dette er lavmål og bør beklages, skriver Frp-politikeren, Himanshu Gulati på Facebook.

Det var Frp-politikeren fra Etne, Kenneth Karlsen som sendte bilde til Extraavisen. Han reagerer sterkt over holdningen til Jonis:

– Jeg synes dette er lavmål. Folk som skal fungere som rollemodeller og voksne bør holde seg for god til å spre slik ønske om vold mot folk man er politisk uenig med. Dette er ikke greit, poengterer Karlsen.

Josef er en norsk komiker og programleder, som har vært aktuell i flere TV-programmer på NRK. Deriblant var han i samarbeid med NRK, hvor de laget Abdulle TV-serien Kongen av Gulset som ble vist på TV våren 2019. Serien fikk prisen Gullruten samme år.

Extraavisen har ikke lykkes å nå Jonis Josef, men vi har sendt en e-post til manageren. Stortingsrepresentanten, Jon Helgheim (Frp) ønsker ikke å avgi en kommentar.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer