Innenriks Rampelyset

Klar for MGP med “Waist”

Årets MGP-deltakere er annonsert, og blant artistene som er klare for andre delfinale er tromsøværingen ELLA A med låten “Waist”.

Født og oppvokst i Bello Horizonte, Brasil hos sin mor, tante og bestemor har ELLA A fra en tidlig alder vært påvirket av familiens eklektiske musikksmak.

Som to år gammel ble hun introdusert for Sarah Brightmans “La Luna”-konsert, og bestemte seg der og da for at hun ville bli operasanger. Hun startet som sopran i det anerkjente koret Palácio das Artes som 12-åring.

Ett år senere flyttet ELLA A til Tromsø sammen med moren sin. Da hun ønsket et større spillerom enn det operaen kunne tilby, gikk det over til pop – en mindre rigid sjanger med mer rom for eksperimentering.

– Jeg ser veldig fram til å skape noe nytt og unikt for Norge, samtidig som jeg representerer disse to landene som har gjort meg til den jeg er. Ikke minst, med mine dansere og mitt team som har nå vokst med meg i løpet av disse årene. Det å kunne dele denne muligheten, erfaringen og scenen med dem, gjør det hele magisk, sier ELLA A om å delta på Melodi Grand Prix.

Som artist er ELLA A veldig teatralsk og visuell, og “Waist” er intet unntak. Låten er dyrisk, sensuell og sørger for å øke enhvers selvtillit på dansegulvet. Den dansbare låten fanger mye av følelsen man får ved første blikkontakt og jakten når man er ute på byen. Opptredenen inneholder mye show, og ELLA A har hatt en finger i alt fra koreografien til den visuelle produksjonen.

– Låten handler om det øyeblikket man ser noen man er interessert i, vet at man vil ha dem og går etter det. Samtidig som det også handler om å føle seg selv, friheten til å danse og kanskje mest av alt, om “the wild ferocity” i den feminine energien.

Mangfold og likestilling har alltid vært kjernesaker for det unge stjerneskuddet, noe som gjenspeiles i musikken hun skaper. Med en blanding av norsk pop og brasiliansk funk, og en kjærlighet for alle verdens språk og kulturer, opererer ELLA A som et samlingspunkt for artister fra alle verdensdeler. 

I 2022 ga hun ut debutsingelen “Criminal”. Låta, med de franske og brasilianske superstjernene Franglish, Xamã og JS O Mão de Ouro, ble soundtracket til den brasilianske filmen Me Tira da Mira, som hadde premiere i Brasil i mars i fjor. 

Med singelen “Oh!” fortsatte ELLA A å blande skandinaviske og latinske stiler, sammen med sangeren og TikTok-fenomenet Yina Rose.

På slutten av fjoråret var ELLA A blant hovedartistene på festivalen Paris Latino, og ga også ut en remiks av den brasilianske megahiten “Tudo OK” med den tidligere MGP-deltakeren Royane. 

Nå er hun klar for å innta den norske storscenen med sitt dansbare MGP-bidrag “Waist”.

Lik Extraavisen.no på Facebook!