Extraavisen.no

Sport

Klare for å representere Norge i OL i Beiijing

(SPORT): Onsdag 2. februar k.l 20.05 lokal tid kickstarter det norske curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten OL i Beijing for Norge. Mixed Doubles curling er den aller første konkurransen som arrangeres i OL i Beijing, og Norges curlingektepar er klare for å gi konkurrentene hard konkurranse.

Publisert for

, den

Curlingekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten er klare for å representere Norge i OLs aller første konkurranse. © WCF / Foto: Celine Stucki

– Vi gleder oss masse til OL. Vi er godt trent og forberedt, samarbeider godt og er klare for å prestere på isen, sier Kristin Skaslien.

Sammen med ektemannen og lagspiller Magnus Nedregotten skal de representere Norge i OLs aller første konkurranse, mixed doubles-konkurransen i curling. 

Det er 10 lag som er kvalifisert til OL i mixed doubles. Alle lag skal møte hverandre i en round robin, før de fire beste lagene går videre til sluttspill.

Curlingkampene skal spilles i en svømmehall 

Første lag ut for Norge er Tsjekkia onsdag 2. februar. 

Curlingekteparet har storspilt så langt i år og har høye ambisjoner om sin OL-deltakelse. 

– OL blir spennende og anlegget ser bra ut. Det er et tøft felt med motstandere som det blir gøy å spille mot, sier Nedregotten.

Curlingkampene spilles i Water Cube Arena som ble brukt til svømmekonkurransene under OL i Beijing i 2008. 

Anses som favoritt

Skaslien og Nedregotten deltok også i OL i PyeongChang 2018 hvor de til slutt tok bronsemedaljen etter at en russisk spiller ble tatt for doping. Canada tok gullmedaljen, mens Sveits tok sølv. 

Lagene som har kvalifisert seg for OL-deltakelse i mixed doubles curling er Kina, Storbritannia, Sverige, Tsjekkia, Norge, Canada, Sveits, Italia, Australia og USA. 

Canada, Sverige, Sveits og Storbritannia regnes som favoritter til medaljene i tillegg til Norge. 

Semifinalene i mixed doubles skal spilles 7. februar, før gull- og bronsefinalen avgjøres 8. februar. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!