Medtail er stort både i Sverige, USA og UK, men kommer nå for første gang til Norge. Gjennom butikken på Vollebekk vil det kunne tilbys tjenester til 100-200 mennesker per dag og en typisk influensavaksine vil koste 390,-.

– Dette er første «klinikk i butikk» og sammen med Norgesgruppen skal vi teste og utvikle konseptet førvi vurderer videre utrulling. Dette er et konsept som har fungert godt i andre land og som vi mener vil avlaste helsevesenet, sier Nicolai Skarsgård i Hjemmelegene.

Gründeren mener nøkkelen for fremtidens primærhelsetjeneste er å tilby tjenestene på nye og mer effektive måter. I Klinikk i butikk vil kundene bli møtt av erfarne og dyktige sykepleiere.

– Vi vet at det vil bli en stadig større mangel på kvalifiserte helsearbeidere i fremtiden og vi mener dette er et bidrag til å utnytte arbeidskapasitet i helsesektoren bedre, sier Skarsgård.

Selv om hovedfokus i begynnelsen vil være vaksiner og lignende tjenester er ambisjonen å videreutvikle konseptet etter hvert – i samarbeid med Norgesgruppen.

– Vi synes det er spennende å samarbeide med Hjemmelegene om et slikt helsekonsept, og vi har tro på at kundene ønsker mer innovasjon i helsemarkedet, sier ansvarlig for helse og velvære i NorgesGruppen, Rune Spikseth.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer