Extraavisen.no

Tek

Konferanse om viktig klimateknologi

(KLIMA): – Vi skal samle de klokeste hodene for å snakke om hvordan vi kan bruke karbonfangst og -lagring (CCS) til å redusere klimagassutslipp. CCS er en sentral teknologi for å løse klimakrisa, sier seniorrådgiver i Bellona, Eivind Berstad.

Publisert for

, den

Seniorrådgiver i Bellona, Eivind Berstad. Foto: Bellona

13. januar arrangerer Bellona en heldagskonferanse om nettopp CCS i Stavanger. Sentrale aktører vil dele siste nytt fra teknologifronten, og diskutere hvordan denne klimaløsningen raskt kan skaleres opp og eksporteres til resten av verden.

– Vi skal vise fram det råeste Norge har å by på av klimateknologi. På konferansen, som arrangeres på Clarion Hotel Energy i Stavanger, vil vi presentere siste nytt innen teknologisk utvikling av fangst, transport og lagring av karbondioksid, og diskutere hvordan Norge kan akselerere utviklingen videre, sier seniorrådgiver Eivind Berstad i Bellona.

Hva utfallet av klimatoppmøtet i Glasgow betyr for Norge og Stavanger vil også være et tema. «Langskip» er startpunktet, men hvordan skalerer vi opp raskt over hele verden for å gi et betydelig bidrag til å begrense global oppvarming?

Blant foredragsholderne er ingeniører, forskere, ledere, beslutningstakere og representanter fra politisk ledelse.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer