Extraavisen.no

Utenriks

Koronaregler for reisende inn til Spania

(SPANIA): Planlegger du en reise til Spania men er usikker på regelverket rundt Covid-restriksjoner? Da bør du lese dette.

Publisert for

, den

Foto: Anna Zvereva

Nå for tiden er det mange reisende som lurer på hvordan innreisereglene, koronarestriksjonene samt regler for karantene er i Spania.

Som en hovedregel kan man si at ingenting har endret seg siden i sommer. Innreisereglene er fortsatt de samme, det vil si at alle reisende til Spania må medbringe to dokumenter;

  • QR- kode for ferdig utfylt innreiseskjema (som man finner her)
  • Ét av følgende sertifikat: Vaksinepass for fullvaksinerte eller negativ koronatest eller sertifikat på at man har gjennomgått sykdommen.

Under oppholdet i Spania, varierer det fra region til region hvilke restriksjoner som er gjeldende når det kommer til bruk av ansiktsmaske, sosial distanse, maks antall besøkende på restauranter, museer, diskotek osv. For å finne ut nøyaktig hva som er gjeldende for nettopp din region, vennligst gå inn på det regionsinndelte kartet over Spania som du finner her. Klikk deg inn på regionen du skal besøke og du vil finne en oversikt over gjeldene regler relevante for deg. 

Hva skjer så om du blir Covid-syk under oppholdet ditt i Spania?

  • Ring opplysningstelefonen i regionen du befinner deg i. Her finner du en oversikt over de ulike nummerne.
  • Ved lette symptomer, følg fremgangsmåten beskrevet her.  Isoler deg i minimum 10 dager fra symptomene starter og hold deg isolert 3 dager etter siste symptom. Dette gjelder uansett hvilken variant av Covid-viruset du er smittet av.
  • Ved alvorlige symptomer, ring 112.

Noen regioner tilbyr den besøkende Covid-forsikring. Dette kan du lese mer om i samme kart som nevnt ovenfor. Som en hovedregel for disse forsikringene kan man si at de IKKE dekker dem som er innlosjert privat i egen bolig i Spania eller hos venner. Den trer først i kraft når du innlosjeres på et regulert overnattingssted som f.eks hotell. Forsikringen dekker enkelte tilleggskostnader forbundet ved f.eks et forlenget opphold i landet.

Befinner du deg i en region som ikke tilbyr forsikring, er du dekket via den norske helseforsikringen ved behandling på offentlige sykehus i Spania, eventuelt via privat reiseforsikring via din leverandør i Norge. Ta kontakt med din leverandør av forsikring i Norge for ytterlige detaljer. 

For annen informasjon relatert til Covid anbefaler organisasjonen Turè Spania

Her finner du til enhver tid oppdatert informasjon du trenger å vite før avreise, under oppholdet og etter hjemkomst.

Lik Extraavisen.no på Facebook!