Helse

Kraftig økning i antallet koronarelaterte saker

Tall fra If Europeiske Reiseforsikring viser at rekordmange nordmenn ble forhindret fra å reise på turer som skulle ha funnet sted i november og desember i 2021. En økende smittetrend og strengere karanteneregler gjorde sitt til at mange ble nødt til å holde seg hjemme.

– I desember fikk vi inn tre ganger så mange avbestillingssaker som i de travleste sommermånedene, og veldig mange av disse er relatert til pandemien, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If Europeiske Reiseforsikring.

Forsikringen følger strengere karanteneregler

– Dette viser tydelig hvor viktig det er å ha en god reiseforsikring i ryggen. Vi valgte tidlig å la forsikringen dekke avbestilling som skyldes myndighetspålagt smittekarantene. Nå som reglene har blitt strammet ytterligere inn er det mange som har nytt godt av det, sier Handeland.

Antallet avbestillingssaker nær doblet seg fra oktober til november, og økte med over 60 prosent fra november til desember. Så for mange ble nok ikke jule- eller nyttårsfeiringen helt som de hadde sett det for seg.

Økning i sykdom på reise

Mange har nok likevel reist på ferie på tampen av fjoråret. 

– Vi ser en tydelig økning i antallet kunder som har blitt syke på reise både innen- og utenlands mot slutten av 2021, med en ekstra topp i desember. Samtidig har antallet ulykkesskader holdt seg på et stabilt nivå, sier Andreas Handeland.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Mandal i Lindesnes. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.