Finans

Krever at regjeringen setter ned prisene på drivstoff

Som en organisasjon for nær 500 000 trafikanter over hele landet kjemper NAF for en trygg, enkel og miljøvennlig hverdagsreise for alle.

Økte drivstoffpriser, rekordhøye strømpriser og dyrere kollektivbilletter gjør helt nødvendige hverdagsreiser dyrere. Dette skjer samtidig som rentene og matprisene øker. Mange opplever trangere økonomi enn før.

De neste fire årene skal det selges 500 000 nye elbiler. Mange skal bli elbilist for første gang. Da må det bli enklere å hurtiglade, og det må innføres tydeligere krav til hvordan rekkevidde og ladefart på elbiler markedsføres.

NAF har derfor følgende krav:

  • NAF krever at regjeringen innfrir løftene fra regjeringserklæringen om å sette ned drivstoffavgiftene. Særavgiftene og moms til staten utgjorde rundt halvparten av pumpeprisen.
  • Det bør innføres mer fleksible periodebilletter for kollektivreiser, som gjør det mer attraktivt å kombinere kollektivpendling og hjemmekontor.
  • Det må innføres tydeligere krav til hvordan rekkevidde og ladefart på elbiler markedsføres, slik at forbrukeren kan ta bedre og mer informerte valg.
  • Politikerne må ha en aktiv politikk for å sikre at husholdningene opplever reduserte strømutgifter for å gjøre det billigere å lade elbilen. Det må bli minst like enkelt å hurtiglade som å fylle bensin og diesel.

Vedtatt av NAFs landsmøte på Geilo 7.5.2022

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Sveio. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.