Extraavisen.no

Utenriks

Krever slutt på Journalist-angrep

Flere av de store mediene i Israel har nå gått ut med et krav om at Facebook og Twitter må stanse poster som hisser opposisjonen til angrep på journalister.

Publisert for

, den

Redaksjonslokalet til tabloidavisen Times of Israel. Foto: Wikimedia Commons

Det kommer frem i et brev som er skrevet av journalister fra de store medier, hvor de forteller at de har opplevd en rekke angrep og dødstrusler nylig.

I et brev til de to gigantene fra 14 aviser, nettsider og TV- og radiokanaler heter det at journalister er blitt mål for på poster i sosiale medier som utsetter dem for livsfare, skriver NTB.

– Det har vært utallige tweets som oppmuntrer til å skade israelske journalister fysisk eller kalle dem forrædere på en slik måte at det oppildner til eller rettferdiggjør voldshandlinger mot dem, skriver de, ifølge en artikkel som er publisert i avisen Times of Israel.

Fortsatt har opptøyene roet seg, men journalister fortviler over situasjonen når de har som plikt å dokumentere det som skjer i landet deres.

Forbundet som verner journalistens rettigheter i Israel har fortalt at de kan dokumentere rundt 10-14 tilfeller der journalister har opplevd både fysisk og verbale angrep.

Lik Extraavisen.no på Facebook!