Extraavisen.no

Innenriks

Kronprinsparet feirer jubileum med besøk til Modum

Kronprinsparet besøker UngInvest AIB Midtfylket i Modum onsdag 13. oktober. Dette er en del av feiringen av at Kronprinsparets Fond i år fyller 20 år.

Publisert for

, den

Kronprinsparet besøker UngInvest i Modum 13. oktober. Foto: Katrine Lunke

Pengegaven Kronprinsparet fikk av regjeringen til bryllupet 25. august 2001 la grunnlaget for Kronprinsparets Fond, som arbeider for inkludering av unge i samfunnet.

UngInvest er ett av de mange prosjektene som har fått støtte av Fondet. De driver en styrkebasert videregående skole med fem avdelinger i tidligere Buskerud. 

– Vi setter stor pris på det mangeårige samarbeidet og støtten vi har fått til å utvikle våre metodeverktøy, spre kunnskap og lære sammen med andre både i Norge og i utlandet. Kronprinsparet og Fondet har bidratt til å løfte fram ungdommenes stemmer og til at mange som ellers kunne ha falt utenfor har gjennomført videregående utdanning, sier Ingebjørg Mæland, leder i UngInvest AIB.

Den viktige innsatsen fra Ingebjørg Mæland og UngInvest ble trukket frem av H.K.H. Kronprins Haakon da han og Kronprinsessen nylig fortalte om livet sammen og engasjementet for ungdom som faller utenfor i NRKs «Sommer i P2».

Kronprinsparet har besøkt læringstilbudet UngInvest AIB en rekke ganger, men dette blir første gang de besøker avdelingen i Modum. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!