Extraavisen.no

Helse

Lanserte nettbutikk for et godt formål

(HELSE): Skjønnhetsdronningen, Nora Emilie Nakken (23) fra Trondheim lanserte fredag den nye nettbutikken Thebearbuddy.com. Målet er å samle inn penger til ulike organisasjoner som jobber med mental helse på ulike arenaer.

Publisert for

, den

Nora Emilie Nakken har startet nettbutikk som formål til å samle inn penger til organisasjoner som jobber med mental helse. Foto: Jørgen Kvam

Det betyr at innsamlingen ved å kjøpe produkter på nettsiden skal gå til ulike organisasjoner som har mental helse som sitt arbeid. Hun har den siste tiden sammen med en annen hatt en travel hverdag med å få nettsiden oppe og gå:

– Herlighet det føltes magisk å få opp nettbutikken. Det har vært veldig mye jobbing med dette prosjektet, og mye ny kunnskap som skal prosesseres på kort tid. Skal innrømme at man har fått mange gode råd på veien fra flere venner og bekjente, noe som har hjulpet masse på ferden til en nybegynner som meg, forteller en stolt Nakken til Extraavisen.

Hun forteller at hun har hatt lenge planer om å starte en nettbutikk, i håp om å komme i mål med The Bear Buddy.

Du kan besøke nettsiden her.

– Det føltes som en stor seier i seg selv, sier Nakken og forteller videre:

– Tanken bak denne butikken er vel noe annet en nettbutikker flest. Det som skiller denne fra andre, er at all profitt går til videre arbeid innen psykisk helse. Gjennom konkurransen fronter hver jente noe de mener er et viktig tema, og mitt ble naturlig vis «å fjerne stigma rundt det å snakke høyt om psykisk helse.» Når man først får muligheten til å representere Norge i Miss Universe, samt nå ut til så mange mennesker føles det fantastisk å bruke plattformen til å kunne gjøre noe ekstra.

Nakken forteller videre at al profitt doneres videre til ulike organisasjoner som jobber med saker rundt dette temaet. Per i dag vil pengene gå til Mental Helse Norge.

– Vi vet jo alle hvor vanskelig det kan være å snakke om vår mentale helse. Tanken ble derfor at bjørnene kan være en slags «bjørnevenn» som man kan trene på å snakke med. En slags første step inn mot å åpne seg og tørre å fortelle om det man har på hjertet.

Nakken skal delta i Miss Universe i Israel i desember i år.

Lik Extraavisen.no på Facebook!