Extraavisen.no

Utenriks

Lastebilsjåfør dømt til 110 års fengsel

(USA): Tidligere denne måneden skal den amerikanske lastebilsjåfør Rogel Aguilera-Mederos (26) blitt dømt til 110 år i fengsel etter en kraftig kollisjon som endte i eksplosjon i Denver i USA.

Publisert for

, den

Lastebilsjåfør Rogel Aguilera-Mederos (26) blitt dømt til 110 år i fengsel etter en kraftig kollisjon som endte i eksplosjon i Denver i USA. Foto: Politiet

26-åringen skal ha forsøkt å svinge ut i veiskulderen, men der sto det allerede en annen lastebil.

Hendelsen skal ha skjedd i 2019, da fire personer mistet livet, og seks andre ble skadd i ulykken. Krasjet skal ha forårsaket en stor eksplosjon.

I ettertid har rundt 5 millioner mennesker signert en underskriftskampanje som ber om nåde for lastebilsjåføren, og mandag ba en distriktsadvokat i Colorado en dommer om å vurdere å redusere fengselsstraffen på 110 år, skriver Foxnews.

Flere skal ha tatt til orde, hvor de blant mener at lastebilsjåføren ble dømt uslyldig, med tanke på at det var en ulykke.

– Det er vanskelig å leve med denne traumen. Jeg får ikke sove. Jeg tenker hele tiden på ofrene. Det var en forferdelig ulykke, og jeg tar ansvar, men jeg gjorde ikke dette med vilje. Jeg er ingen kriminell, sa Aguilera-Mederos under rettssaken, mens tårene rant, skriver ABCs kanal Kxxv.

Flere har protestert og mener dommen basert på en ugyldig grunnlag.

Lik Extraavisen.no på Facebook!