Extraavisen.no

112

Løslatt etter bombetrussel

(NITTEDAL): Nittedølen i 40-årene som tirsdag ringte inn bombetrussel, er løslatt.

Publisert for

, den

Foto: Kjell Bua

Det var tirsdag det ble igangsatt en større politiaksjon på Gjelleråsen. En mann i 40-årene var så misfornøyd med politiets arbeid at han likegodt ringte inn en bombetrussel.

Ifølge hva mannen opplyste i sin samtale med politiet, ville han vise sin misnøye ved å utplassere en bombe et sted. Det ble ikke opplyst nærmere i samtalen hva hans misnøye med politiet skyldes, eller hvor bomben skulle plasseres. Men om mannen var misfornøyd med politiets arbeid, kan han ikke klage på responsen han fikk denne gangen.

Politiet på Romerike tok i høyeste grad trusselen alvorlig, og det ble beordret full bevæpning av politipatruljene som ble sendt til mannen bolig.

– Ut i fra mannen historikk og på grunnlag av trusselen valgte vi å bevæpne oss. Dette er en person som er kjent for politiet fra før, opplyste oppdragsleder Jo Rennemo Jellum i Øst politidistrikt til lokalavisen Varingen i forbindelse med aksjonen.

Politiadvokat Mette Kristin Eriksen opplyste torsdag til media at mannen ble avhørt etter pågripelsen. Etter avhøret, ble han løslatt samme dag.

– Etter hva jeg har fått forklart, skal trusselen han kom med vært noe diffus, sa Eriksen.

Politiadvokat Eriksen vil ikke gå nærmere inn på hva mannen har forklart, men mye tyder på at politiet nok mener hører mer inn under helsevesenet enn rettsapparatet.

Lik Extraavisen.no på Facebook!