Krim

Må møte i retten etter innbruddsraid i Nittedal

Hva som var tankegangen til paret i 40-årene, vites ikke. Men den helgeturen de la ut på en helg i august, var ingen vanlig helgetur.

Det hele startet i Oslo. Paret brøt opp et vindu, hvoretter de tok seg inn i boligen. Da de var kommet seg inn i boligen, tok de med seg en rekke verdifulle gjenstander. Ifølge tiltalen som nå er tatt ut, dreier det seg om en rekke smykker, en Breitling klokke og en Ipad.

Men for det forbryterske paret hadde helga såvidt startet.

Dagen etter innbruddet i boligen i Oslo, forflyttet paret seg til Nittedal. Her fikk en bolig på Slattum besøk av paret. Med seg fra denne boligen tok de en klokke av et dyrt og eksklusivt merke.

Så var det flukten da….

Når de to så skulle forlate området. så kom de til den delen av helgeturen som tydeligvis ikke var av det enkleste slaget; flukten fra åstedet.

Vi er fremdeles på søndagen, og klokken er nå blitt 18. Da får nødetatene melding om en bil som har kjørt av veien i Kjul Terrasse.

Da politiet ankom stedet, ble oppsto det relativt raskt mistanke om den kvinnen som kjørte bilen var ruspåvirket. Hun måtte derfor bli med politiet for en blodprøve. Med seg inn til blodprøvetakingen fikk hun også med seg en anmeldelse for å ha prøvd å oppgi falsk identitet til politiet.

Politipatruljen på stedet la også merke til en rekke gjenstander i bilen, men da innbruddet i boligen like ved ennå ikke var oppdaget, ble gjenstandene ikke beslaglagt.
Det forelå følgelig heller ingen mistanke mot mannen, som derfor ikke ble innbrakt.

Hadde nå mannen tatt det som et tegn av han ikke var mistenkt for noe, kunne han ha klart. Men neida, han var tydeligvis ikke klar for å ta kvelden.

Må møte i retten

Litt over klokken åtte samme kveld kom det inn melding til politiet fra brannstasjonen i Nittedal. Der hadde de pågrepet en mann som prøvde å bryte seg inn på stasjonen.

Kanskje ikke det vanligste stedet å beste seg inn, men en brannstasjon har jo mye verktøy som kan være nyttig å ha. Brannvesenet har også mye dyrt sambandsutstyr.

Da en politipatrulje ankom brannstasjonen på Mo, viste det seg å være den samme mannen som hadde vært passasjer i bilen som kjørte av veien tidligere på kvelden.
Kort tid etter at mannen var pågrepet for forholdet på Mo, innløp det melding om innbruddet i privatboligen på Slattum. Dermed var veien kort til ny siktelse.

Nå er sakene som er nevnt over ferdig etterforsket. Paret er tiltalt for grovt tyveri i henholdsvis Oslo og Nittedal. Mannen i 40-årene er i tillegg tiltalt for tyveriforsøket på brannstasjonen i Nittedal

Tiltalen mot paret medfører at de i neste uke må møte i retten.

Ser frem til avslutning på saken

Ifølge advokat Knut Ditlev-Simonsen som forsvarer den tiltalte kvinnen, ser hun frem til å få en avslutning på saken. Hun erkjenner delvis straffeskyld for inruddet på Slattum, men ikke for innbruddet i Oslo.

Ifølge kvinnen var hun ikke kjent med hva hennes medtiltalte holdt på med.

Når det gjelder nettopp hennes medtiltalte, har han ifølge sin forsvarer ikke tatt stilling til skyldspørsmålet.

Les også