Extraavisen.no

Kultur

– Målet med sangene jeg skriver er at folk skal kjenne seg igjen

(KULTUR): Victoria Bakka (18) begynte for fullt å skrive egne sanger i 2020. Hun har blant annet sunget duett med Alexander Rybak og Sissel Kyrkjebø. Bli kjent med den unge sangeren.

Publisert for

, den

Victoria Bakka har blant annet sunget duett med Alexander Rybak og Sissel Kyrkjebø. Foto: Eli Bakka

– Begge hendelsene føles nesten litt uvirkelige ut. Familien min og jeg har vært stor fan av de begge fra jeg var liten, så det var helt surrealistisk å plutselig skulle stå på scenen med de, sier Bakka til Extraavisen.

I 2017 sang hun duett med Alexander Rybak og med Sissel Kyrkjebø i 2018.Victoria forteller at konserten med Sissel kom i stand da hennes mormor sendtehenne en link hvor man kunne sende inn opptak av seg selv mens man sang,og så skulle det bli valgt ut én person fra hver by til juleturneenhennes.

Da hun hadde levert videoen fikk hun en overraskende mail om at hun var utvalgt:

– Det var jo bare helt vilt å få mail noen uker senere om at jeg varvalgt ut fra Bergensområdet.

Jeg gikk med sommerfugler i magen i to måneder før konserten i Grieghallen.

Hun beskriver sitt første møte med Sissel Kyrkjebø, og forteller at hun var like jordnær og snill som hun virker på tv.

Foto: Eli Bakka

– I tillegg var det spennende å få litt mer innblikk i musikkbransjen.

I juni i fjor kom Victoria ut med singelen “Out of Orbit”, på eget plateselskap.Resten av albumet kom ut på høsten, med titler som “Acapella”, “Turning ofthe Tide” og “Mother”, hvor hun står for både tekst og melodi.

Mange av sangene handler om kjærlighet, mening og håp.

– Målet med tekstene er jo at lytteren skal kunne kjenne seg igjen idem, og at sangene vekker følelser. Når jeg hører musikk som jeg kjenner meg igjen i, opplever jeg det som en trygg og god følelse, fordi jeg vet at jeg ikke er alene med de tankene jeg har. Dette tror jeg er veldigviktig for mange.Oppvekst i Spania.

For tiden holder hun seg i Bjørnafjorden kommune, men er født og har bodd i Spania i8 år.

Bakka forteller om et liv preget av ulykker; en mor som ble involvert i en bilulykke og at faren hennes falt ned fra en stige da familien skulle bygge hus i 2010. Hun forteller at det er en av grunnene til at de flyttet tilbake til Spania i 2013:

– Da familien min skulle bygge hus i 2010, falt min far ned fra stigen på vei til 3.etasje. Han ble straks hentet i luftambulansen og ble liggende i flere måneder på sykehus, forteller Bakka og fortsetter:

– I mellomtiden havnet min mor i en bilulykke, hvor den møtende bilen hadde kommet over i motsatt kjørefelt på grunn av glatte kjøreforhold på veien. Etter en liten stund fant vi ut at det beste for helsen ville være å bo i varmere klima. Derfor flyttet vi tilbake til Spania, hvor vi også hadde bodd noen år tidligere.

Foto: Eli Bakka

– Selv om ulykkene og flyttingen ikke er en del av sangene mine, så har hendelsene lært meg at man må tørre å satse og å gjøre det man ønsker i livet – for man vet aldri hva som skjer.

Det var først i Spania hun begynte med sangtimer, og fikk etter hvert sangoppdrag, som blant annet i kirken, på eldresentre, restauranter og andre kulturarrangement. Dette skal hun ha fortsatt med da hun og familien bestemte seg for å flytte tilbake til Norge i slutten av 2017.

Ellers går hun på en linje av videregående skole som heter TAF Helse, noe som betyr at hun får realfag (spesiell studiekompetanse) i tillegg til fagbrev som helsefagarbeider.

– I den forbindelse har jeg brukt mye musikk i praksis på eldrehjem,dagsentre og i bofellesskap for mennesker med psykisk utviklingshemming.

Spesielt sistnevnte er nok de aller kjekkeste å spille for ettersom det er lite filter på musikkgleden. Det er sånn det bør være, poengterer hun.

Bakka er klar over at det er krevende å være i musikkbransjen, men sier at det er slike øyeblikk som gjør at hun vil fortsette med musikken.

Hun har fått mange gode tilbakemeldinger:

– Jeg har fått mange fine kommentarer. Lokalmiljøet har vært veldigstøttende, og jeg har til og med blitt tildelt kulturstipend for det jeg driver med. Det er noe jeg setter stor pris på

Lik Extraavisen.no på Facebook!