Extraavisen.no

Kjendiz

MFN: – Ja, vi har sendt inn to nominasjonsforslag

(TRONDHEIM): Den anonyme gruppen MFN bekrefter at de har sendt inn nominasjonforslag til to ulike priser. Nå er det opp til nominasjonskomitèen å nominere Nora Emilie Nakken.

Publisert for

, den

Det er sendt inn to ulike nominasjonsforslag, som kan føre til at Nora Emilie kan vinne priser. Arkivfoto: Privat

– Ja, vi har sendt inn to nominasjonforslag, men det er opp til nominasjonaskomitèen hos de ulike prisene å utstedte en nominasjon ut fra den nominasjonsbeskrivelsen vi har sendt inn, bekrefter en talsperson i gruppen.

Tidligere ble det kjent at skjønnhetsdronningen, Nora Emilie Nakken kan bli nominert til en pris for sin kamp for psykisk helse. Nå viser det seg at gruppen har sendt inn to nominasjonsforslag.

– Nora Emilie Nakken har gjort et fremragende arbeid innen psykisk helse, hvor hun har vært et synlig ikon på sosiale medier og som deltaker i Miss Norway. Hennes arbeid har ført til at det er mer åpenhet rundt psykisk helse. Hennes imøtekommende og positive energi gjør at verden kan bli et bedre sted å bo, sa en talsperson for gruppen MFN til Extraavisen tidligere.

Men hvilke priser er det snakk om?

– Det er snakk om internasjonalt og her i Norge. Vi står stødig på at Nora Emilie er den rette personen til å bli nominert, men foreløpig er det kun sendt inn forslag, så ingenting er bekreftet av nominasjonskomitèen hos de ulike prisene.

Hva er det som gjør at dere sender inn forslag til to ulike priser?

– Beslutningen er veldig enkel. Vi har vært i kontakt med folk som har kjennskap til Nora Emilie, samtidig har vi overvåket hennes aktivitet på sosiale medier som gjør at vi har falt på den beslutningen. Så det er basert på en samlet vurdering. I tillegg må vi si at vi har vært i kontakt med folk som sier de har fått hjelp. Det har hjulpet dem ved at de har blitt sett og hørt i form av dialog og støtte i en vanskelig tid, spesielt under koronapandemien.

Hvem som kan nominere, hvem som kan nomineres, og hvordan nominasjonen skal skje, bestemmes av egne regler. Reglene varierer avhengig av viktigheten av nominasjonen, skal vi tro Wikipedias beskrivelse.

Ifølge gruppen vil de få svar i løpet av våren 2022 om Nora Emilie blir nominert.

Lik Kjendiz.no på Facebook!