Politikk

Ministeren kritiserer utmeldingen til Sveio-politikerne

– Jeg skulle gjerne hatt de videre med på laget, men jeg respekterer valget de har tatt, sier Persen til Vestavind.

Ministeren sier til lokalavisen at det er uheldig at regjeringen får skylden for utmeldingen:

– Streikeretten står sterkt i Norge. Å finne ei løsning i arbeidskamp er partene sitt ansvar, og jeg vil understreke at det er svært uheldig at ansvaret for disse konfliktene blir skyvet over på regjeringen.

De tre politikerne, som er alle lærere, har trukket seg ut av Arbeiderpartiet som en protest mot regjeringens håndtering. Både Arne Tveit Katla, Torgeir Katla og Asle Georg Halleraker er svært skuffet over at partiet har dolket dem i ryggen.

De mener at en tvungen lønnsnmend er en feil retning å gå nå som partiet står å styrke utdanning i norske skoler.

Ordfører Linn Therese Erve (Ap) gikk igår ut en kraftig salve til regjeringen, hvor hun blant annet ber regjeringen rydde opp i konflikten, og utfyller de forventningene fra de tre politikerne.

– Jeg forventer at kunnskapsministeren vil arbeide aktivt for å gjenreise tilliten, arbeide for lærerne sine rettigheter og sikre læreryrket videre. Og det haster, skrev ordfører Linn Threrese Erve.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Daniel DeNiazi

Daniel DeNiazi (født 6.desember 1991, Constanta i Romania) er en norsk journalist og fotograf fra Sveio. F.o.m 24.januar 2021 er han ansvarlig redaktør i Extraavisen. DeNiazi startet sin karriere i lokalavisen Vestavind (Sveio) da tidligere Frøken Norge-deltaker, Mona Terjesen headhuntet han som frilans journalist. Han har mer enn 10 års erfaring innen journalisikk.