Tallet på døde stiger etter togulykke på Taiwan

Tallene på antall døde stiger etter at et tog med 350 passasjerer sporet av øst på øya Taiwan.

Foto: National Fire Department / Taiwan

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Togulykken regnes for å være den verste ulykken på øya Taiwan på fire tiår. 36 mennesker er bekreftet døde og 72 skal være skadet, melder nyhetsbyrået. Kort tid etter bekrefter redningsmannskapene at tallene stiger, og er nå oppe i 48.

Det var fredag morgen lokal tid at et ekspresstog sporet av i en tunnel, og det fullsatte toget var på vei til Taitung. Ifølge flere medier ligger tunnelen nord for Hualien, og flere av vognene skal ha truffet veggen i tunnelen.

– Det kom et plutselig, voldsomt rykk og jeg falt på gulvet. Vi knuste vinduer for å klatre opp på taket av vognen, sier en uidentifisert kvinne til TV-kanalen UDN.

Nesten 90 mennesker skal være reddet fra togets første fire vogner, og redningsmannskapet jobber med å redde ut flere av de som sitter fastklemt i vognene. Myndighetene har opprettet sak, og årsaken til ulykken er fortsatt uklart.

På Taiwan reiser flere av innbyggere med tog i helgene for å besøke gravene til venner og familie og ofrer til åndene deres. Jernbanelinjen fra Taipei er kjent for sine tunneler, der ulykken inntraff, ifølge nyhetsbyrået AP.

Lik Extraavisen.no på Facebook!