Extraavisen.no

Innenriks

Miss Norway-deltaker tatt for plagiat

(AVSLØRING): En deltaker i Miss Norway er tatt for plagiat fra en rekke nettsider. En blogger som opplever at hennes innlegg blir frastjålet sier til Extraavisen at hun ikke er noe fan av plagiat, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Publisert for

, den

Extraavisen har i over tid fulgt med og ser at en rekke innlegg på missnorway.no er tatt for plagiat. Skjermdump: Extraavisen

Extraavisen.no har gjort en gjennomgang av en rekke innlegg som er publisert på nettstedet missnorway.org. Deltakeren er tatt for omfattende plagiat.

Det er funnet over 10 innlegg som er plagiert fra andre nettsteder. Alt fra matoppskrifter til å tenke positivt. Det er flere innlegg som ikke henviser kilder eller hvor man eventuelt har hentet innleggene fra.

I tillegg viser det at det er en rekke andre nettsider som har fått sine innlegg frastjålet uten en form for kreditering.

Talsperson Knut Yrvin har tidligere vært tydelig til Extraavisen at kreditering og referanse skal oppgis når man henter sitater. I dette tilfeller har flere innlegg fra topp til bunn blitt kopiert som om det skulle være deltakeren som har fabrikkert innleggene selv.

– Jeg er ikke så fan av plagiat, og det er ikke greit, sier bloggeren, i en meldingsutveksling til Extraavisen.

Forrige uke måtte ordfører Tom Myrvold (H) i Ørland kommune gå av etter å ha vedgått en rekke tilfeller av plagiat i kronikker og leserbrev.

Hun ønsker ikke å kommentere noe ytterligere om saken. Foreløpig er det uklart hva som blir konsekvensen av saken.

Yrvin sier dette til Extraavisen etter at nyheten ble kjent i kveld:

– Semifinalisten har fått beskjed om å fjerne aktuelle blogginnlegg umiddelbart. Vi må ta en runde i ledelsen hva konskvens kan være med plagiat.

Lik Extraavisen.no på Facebook!