Extraavisen.no

Innenriks

Miss Norway vil nå ha et møte etter avsløringene

(AVSLØRING): Etter at Extraavisen avslørte en deltaker i Miss Norway for å ha plagiert en rekke innlegg fra andre nettsider, vil talsperson Knut Yrvin ta opp «plagiat-saken» med ledelsen.

Publisert for

, den

VIL HA MØTE: Talsperson, Knut Yrvin sier at han vil ta opp plagiat-saken med ledelsen. Foto: Miss Norway Organization / Privat / S24 Agency

Det opplyser Yrvin til Extraavisen i en meldingsutveksling mandag kveld:

– Semifinalisten har fått beskjed om å fjerne aktuelle blogginnlegg umiddelbart. Vi må ta en runde i ledelsen hva konskvens kan være med plagiat.

Extraavisen har arbeidet over tid med gjennomgang av en rekke innlegg som har vært publisert på nettstedet missnorway.org.

Nettstedet er den offisielle nettsiden til skjønnhetskonkurransen Miss Norway. På nettsiden legger deltakerne ut blogginnlegg. Etter at Extraavisen publiserte saken om avsløringene har en rekke innlegg blitt fjernet som følge av varselet fra Yrvin, som ble sendt til deltakeren mandag kveld.

Yrvin ønsker ikke å avgi en kommentar om deltakeren må trekke seg, før et møte med ledelsen er gjennomført.

PLAGIAT: Extraavisen har funnet en rekke innlegg som er plagiert. Foto: Skjermdump/Extraavisen

Extraavisen operer med flere samarbeidspartnere som har gjort at vi har funnet en rekke innlegg som tilsvarer fra tidligere innlegg på andre nettsider.

Bloggeren skal ha mandag kveld sagt at hun ikke ønsker å kommentere saken, og hun ønsker heller ikke kommentere om det er aktuelt med politianmeldelse eller erstatning.

Ifølge loven om opphavsrett til åndverksloven er den tydelig:

– Med åndsverk forstås i denne loven litterære eller kunstneriske verk av enhver art, som er uttrykk for original og individuell skapende åndsinnsats, slik som ekster av alle slag, blant annet av skjønnlitterær og faglitterær art, muntlige foredrag, sceneverk, både dramatiske, musikkdramatiske og koreografiske verk, pantomimer og hørespill osv.

Extraavisen har funnet over 10 innlegg som tilhører andre nettsider, og det anslår at det er snakk om flere innlegg som er publisert på Miss Norway sine nettsider. Det antas at ledelsen vil ta en gjennomgang.

Forrige uke måtte ordfører Tom Myrvold (H) i Ørland kommune gå av etter å ha vedgått en rekke tilfeller av plagiat i kronikker og leserbrev.

– De siste dagene har det kommet fram flere tilfeller hvor jeg har hentet tekst fra andre og benyttet dem i egne innlegg uten å ha oppgitt kilde. Jeg vil nok en gang gi en uforbeholden unnskyldning til alle de jeg har hentet tekst fra og de redaktørene som har trykket dette. Jeg vil også beklage overfor de jeg har hatt som medforfattere i innlegg, som ikke har vært klar over at disse kan ha inneholdt tekst jeg har hentet fra andre, skrev Myrvold på Facebook.

Lik Extraavisen.no på Facebook!