Mistenker vaksinejuks i Sverige

Det foreligger mistanker om vaksinejuks og feilprioriteringer knyttet til koronavaksinering i åtte av Sveriges regioner.

Foto: Mufid Majnun

Det melder den svenske TV-kanalen TV4.

Til TV-kanalen kaller landets innenriksminister Mikael Danmberg praksisen for usolidarisk.

Tidligere denne uken kom det også frem flere eksempler på ledere innen eldreomsorgen som har gitt vaksiner til personer som ikke er prioriterte foran helsepersonell.

– Det er veldig usympatisk. Du blir opprørt over at noen tar friheter på bekostning av andre mennesker. Dette er en vaksinasjon som endelig begynner å lyse opp, og ikke minst eldres fremtidsutsikter, og at folk da jukser med systemet ikke er ok, sier Damberg.

Jimmy Jansson som sitter i kommunestyrer for sosialdemokratene kaller prioriteringen for korrupt og mener at dette skaper et dårlig velferdssamfunn:

– Det er korrupt og dårlig for velferdssamfunnet. Det er en kombinasjon av dårlig fingertuppfølelse, skitne rutiner, uklare meldinger og noen ganger også elendig moral.

Avdelingsleder i fagforbundet Kommunal Norrbotten, Zara Leghissa ble mildt sagt forbanna da hun fikk høre hvordan kommunen håndterte prioriteringslisten for koronavaksinen.

– Det er bedrøvelig. Man slår bena under de ansatte, de som kjemper i fronten mot corona. Samtidig går de imot retningslinjene og prioriteringslisten, som skal beskytte de som har størst risiko for å bli alvorlig syke eller død. Jeg er jævlig forbanna , sa Leghissa, til Aftonbladet tidligere.