Extraavisen.no

Utenriks

Mistenkt for drapet på Madeleine McCann

(PORTUGAL/TYSKLAND): Madeleine «Maddie» McCann var tre år gammel da hun ferierte med sine foreldre og forsvant i Portugal i 2007. Nå tror politiet at det er den tyske mannen ved navnet Christian Brückner som står bak drapet på jenta.

Publisert for

, den

Foto: Portugisisk politi / Tysk politi

– Som en del av etterforskningen av omstendighetene rundt Madeleine McCanns forsvinning i 2007, ble en person onsdag mistenkt i saken, skriver statsadvokatembetet i Portugal, i en pressemelding, ifølge avisen The Guardian.

Brückner er i midten av 40-årene og er av tysk statsborgerskap. I 2019 ble han dømt for å ha voldtatt en 72 år gammel kvinne, ifølge BBC.

Hendelsen skal ha funnet sted i samme by der McCann forsvant, og han er tidligere dømt for flere forhold. Ifølge portugisisk politi er han blant annet dømt for overgrep og ulike narkotikalovbrudd.

I 2020 hevdet politiet at saken kunne bli oppklart av et par måneder. Brückner ble tidlig koblet inn i saken, men foreløpig er ikke saken oppklart. Foreløpig er han kun mistenkt.

Det er 15 år siden Madeleine ble meldt savnet, og i forbindelse med saken etterforskning er det gjort en rekke utgravninger i Tyskland. Det er også gjort en rekke søk i nærheten av Brückners bosted, ifølge avisen The Mirror som publiserte en artikkel kort tid etter politiet bekreftet informasjonen.

– Det stemmer at politiet gjennomsøker kolonihagen, men vi kan på nåværende tidspunkt ikke si noe mer, sa Julia Meyer, førstestatsadvokat og pressetalskvinne for statsadvokaten i Braunschweig, til VG juli 2020.

I juli-måned 2020 startet politiet med å gjennomføre søk i flere brønner i Algarve-regionen, som ligger i sørlige Portugal, men det ble ikke gjort noe funn.

Den 3.mai 2007 ble tre år gamle Madeleine McCann meldt savnet fra feriekomplekset Oceans Club i Praia da Luz i Algarve-regionen. Hendelsen skal ha skjedd da foreldrene Kate og Gerry McCann satt ute og spiste middag på en restaurant 50 meter unna.

Kort tid etter mente politiet at moren skal ha stått bak drapet på datteren med vilje eller uhell. Politiet hevdet også at det moren skal ha iscenesatt en kidnapping ved å dekke over hendelsen.

Den 7. september 2007 fikk moren status som siktet, men senere skal begge foreldrene ha bitt mistenkt i saken etter at det i media ble påstått at det var gjort et funn av DNA i en leiebil Kate og Gerry McCann.

Tidligere kunne flere medier hevde at foreldrene leide en leiebil25 dager etter at Madeleine forsvant. Dette medførte også at faren fikk status som siktet den 8. september 2007, dagene etter at det ble tatt ut siktelse mot moren.

Nå har politiet en annen teori på saken, 15 år etter forsvinningen av Madeleine, og de tror at den tyske mannen står bak drapet på den tre år gamle jenta.

Lik Extraavisen.no på Facebook!