Extraavisen.no

Kultur

Mokri slipper massiv andresingel fra kommende album

Startskuddet på veien mot andrealbumet til Mokri gikk med slipp av singelen “I Dream the World” i august, og kjører på videre med singel nummer to. “Cycle”som slippes 24. september

Publisert for

, den

mokri

Det er en helt annen side av narrativet til albumet “Heart Change”, og tar uttrykket til en viss grad tilbake til de mest eksperimentelle og monumentale låtene fra “TOTAL LOVE” fra 2018.

Instrumentalen “Cycle” krever tålmodigheten en god postrock-låt trenger, og er samtidig så mye mer enn akkurat det. Med den nesten melankolske trompeten som drar oss med inn, flytende på rolig og pulserende perkusjon og en stadig økende gitar-feedback før den glir inn i massive bassmelodier. “Cycle” guider oss videre fra “I Dream the World” og mot “Heart Change” – bandets største prestasjon til nå.

Tre år har gått siden Mokri slapp debutalbumet “TOTAL LOVE”. Tre år med stadig nye lyttere som har bitt seg merke i bandet, og tre år med videreutvikling av det etter hvert sterkt gjenkjennelige soundet – bearbeidet på scenen og inn i studio. Et sted på veien ble vokalist Christine Marvel Engebretsen et fast medlem etter å ha bidratt både live og i studio i en årrekke. En helt naturlig utvikling om du har hatt æren av å oppleve bandet live.

De instrumentelle partiene og det eksperimentelle lydlandskapet er fortsatt tilstede – og som “Cycle” viser er de enda mer massive enn før. Men på albumet som helhet har vokalen fått rom til å påvirke lydbildet. Noe som har ført til en imponerende rekke psykedeliske støyrock-låter som blender seg elegant inn med de store, dronete synthene og de mer eksperimentelle sidene av Mokri.

Andrealbumet – “Heart Change” – er ute 19. november.