Extraavisen.no

Kultur

Mokri slipper ny singel fredag

(MUSIKK): Tredje singel “Don’t Wake Me Up” fra det andre albumet til norske Mokri slippes nå på fredag.

Publisert for

, den

mokri

“Don’t Wake Me Up” kombinerer den psykedeliske rocke-feelingen fra førstesingelen “I Dream the World” med en rolig, tålmodig og alternativ instrumentering på en imponerende måte.

“I Dream the World” var bånn gass psych rock før Mokri spacet godt ut med andresingelen “Cycle” for en måneds tid siden. Nå lander de midt i drømmeland – både lyrisk og og instrumentelt – med den siste singelen før andrealbumet slippes i november.

En lett svevende og nesten klassisk Mokri-låt, men med en briljant topping av myke vokalharmonier som nesten leker med elementer fra klassisk rock – og likevel så herlig godt og nytt. Låten bygger seg sakte opp til noe vakkert og kraftfull før den fader inn i en drømmende avslutning. Vi er hodestups fortapt i det imponerende og allsidige Mokri-universet.

Tre år har gått siden Mokri slapp debutalbumet “TOTAL LOVE”. Tre år med stadig nye lyttere som har bitt seg merke i bandet, og tre år med videreutvikling av det etter hvert sterkt gjenkjennelige soundet – bearbeidet på scenen og inn i studio. Et sted på veien ble vokalist Christine Marvel Engebretsen et fast medlem etter å ha bidratt både live og i studio i en årrekke.

En helt naturlig utvikling om du har hatt æren av å oppleve bandet live. De instrumentelle partiene og det eksperimentelle lydlandskapet er fortsatt tilstede – og som “Cycle” viser er de enda mer massive enn før.

Men på albumet som helhet har vokalen fått rom til å påvirke lydbildet. Noe som har ført til en imponerende rekke psykedeliske støyrock-låter som blender seg elegant inn med de store, dronete synthene og de mer eksperimentelle sidene av Mokri.

“Don’t Wake Me Up” slippes 22. oktober, og andrealbumet – “Heart Change” – er ute 19. november.

Lik Extraavisen.no på Facebook!