Extraavisen.no

Sport

Morten Giæver blir prosjektleder i Fotballstiftelsen

(TROMSØ/OSLO): Han kommer fra jobben som utviklingsleder i Tromsø IL. Nå blir Morten Giæver ny prosjektleder i Fotballstiftelsen.

Publisert for

, den

Morten Giæver flankert av daglig leder Arne Knoph og styreleder Morten Skauge i den nye gatelagsgenseren. Foto: Fotballstiftelsen

Morten Giæver er et kjent navn i norsk fotball. Han har spilt profesjonelt i nærmere 20 år, og har de siste årene vært sentral på ledersiden.

Men Giæver er definitivt mer enn en fotballmann. Det røper blant annet utdannelsen, der både psykologi og tekstforfatter-faget står på lista. Og det røpes av – blant mye – et NM-gull i teatersport!

Han har vært tekstforfatter til Gullfiske på TV2 og for kjente profiler i VGTV. Og han har mange ivrige følgere på de sosiale medier.

– Det å få opp Fotballstiftelsens instagramkonto bør være det minste jeg kan klare, smiler Morten.

Og smile gjør han mye. I det hele tatt er humor sentralt når han skisserer hva han skal bidra med.

– Erfaring. Kreativitet. Og ja, humor, smiler Morten.

I erfaringen ligger også trenerjobb for gatelag, en oppgave han kombinerte med spill i Moss på tampen av sin aktive karrere.

Nå gleder han seg til igjen å kunne jobbe i møtet mellom de mange gode menneskene i gatelagsfamilienr.

– Jeg er glad i folk, og gleder meg til å utvikle gode relasjoner – både de gamle jeg kjenner i klubbene og rundt gatelagene og de mange nye som er kommet til både på og rundt lagene, sier Giæver.

Så også de mange som støtter opp om arbeidet, både i det offentlige, i næringslivet og ellers.

– Vi føler med dette at vi har fått på plass en perfekt mann, sier navnebror og styreleder Morten Skauge i Fotballstiftelsen.

Giæver tiltrer 1. februar.

Fotballstiftelsen organiserer nå 28 Gatelag gjennom norske toppklubber. Flere er under planlegging. Rundt 1000 spillere med rusrelaterte utfordringer var registrert på treninger det siste året, og Fotballstiftelsen leverer godt over 4.000 rusfrie timer hver eneste uke. 

Aktiviteten åpner for muligheter, og blir for mange starten på varig endring. For gatelagenes mål er ikke bare et bedre liv med mindre rus, men å skape gode liv å være rusfri i.

I 2021 kom nærmere 200 gatelagsspillere ut i lønnet jobb, skole / utdanning eller arbeidstreningsporsjekter. Totalt har over 450 spillere begynt i jobb eller skole siden Fotballstiftelsen ble etablert i 2015.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer