Extraavisen.no

Innenriks

Mustafa-saken tas opp i retten i dag

18 år gamle Mustafa Hasan skal i dag møte Utlendingsnemnda i retten for å kjempe for å få bli i Norge.

Publisert for

, den

SV-politiker Theo Koritzinsky holdt appell foran Stortinget søndag ettermiddag. Foto: Skjermdump

Mustafa kom til Norge som seksåring og har siden barn bodd i Asker, men i 2019 vedtok UNE at han skulle utvises fra Norge fordi moren ikke var ærlig på hvor de kom fra da familien kom til landet.

Mustafas advokat mener UNE må se bort fra morens handlinger, og la Mustafa få bli i landet siden han har bodd siden han var ung.

Hasan har bodd i Norge i 13 år, og har fått to brev i posten om at han må ut av landet. Mor, lillesøster og flere brødre har forlatt Norge, fordi UNE mente de var uærlige.

Han har fått stor støtte over hele landet, deriblant har Norges mest kjente stjerner som Martin Ødegaard og Karpe. Ordføreren i Asker har sagt at Mustafa er en vaskeekte askebøring.

– Mustafa blir straffet for noe han selv ikke har gjort. Han må stå til rette for en annen sin handling som ble gjort da han var seks år gammel. Jeg synes det blir fullstendig feil, sa Ødegaard til NRK tidligere.

Rettsstaten Norge vil kaste ut Mustafa fordi moren oppga feil opplysninger, noe som har satt sinne i kok. Statsviter og SV-politiker, Theo Koritzinsky var en av dem som holdt appell mot utkastelsen av Mustafa. Du kan se hele innslaget her.

Lik Extraavisen.no på Facebook!