Extraavisen.no

Været

Nå blir det enda kaldere

(NORGE): Meteorologene advarer om kaldere tider i vente, og det kan bety uvanlig kulde flere steder i landet.

Publisert for

, den

Fjellovergangene flere steder i Norge opplever store mengder av snø. Foto: Franz Roos

– Det er mye vinter i vente – i hvert fall nordover. Det blir store kontraster mellom været i nord og sør. Det er allerede ganske kaldt nordover, men det blir enda litt kaldere framover. Det blir en kald og vinterlig uke i nord med snø, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til Dagbladet.

På tirsdag er det meldt om nedbør i Sør-Norge, men meteorologene ser ikke langt ifra at det vil falle hvitt de neste dagene. Dermed kan det se ut som at man må ta i bruk uteklær som er egnet i kulde.

Flere steder har fjellovergangene blitt dekket av snø i helga, og meteorologene har tidligere gått ut og advart om å ta i bruk vinterdekk. Tidligere ble det meldt om at meteorologene gikk ut og varslet om snø flere steder. I Sør-Norge har man ikke sett snurten av snø de siste ukene.

Det er dermed regnet med at man vil oppleve en uvanlig kulde flere steder, og flere kan nok regne med at vannrør blir utsatt for frostskader.

I Nord-Norge har flere ha måttet gå over til vinterdekk som følge av væromslaget den siste tiden. Foreløpig er det ikke meldt om snø i Tromsø, men det er ventet at i Nord-Norge vil oppleve en hardere kulde enn de som bor i Sør-Norge og ellers i Sør- og Midt-Norge.

Lik Extraavisen.no på Facebook!