Extraavisen.no

Kultur

Nå er de rosa sauene tilbake

Hvert år reiser flere tusen musikkinteresserte til Lattitude-festivalen i Henham Park i England, men det er ikke alle som reiser på grunn av musikken.

Publisert for

, den

Hvert år maler arrangørene ved Lattitude-festivalen sauene rosa. Foto: Annie Spratt

Det er ikke en eneste gang at ikke britiske medier har unngått å skrive om de rosa sauene som vandrer på et beite under den årlige festivalen.

Denne helgen vil rundt 40.000 gjester ta turen til festivalen for å få med seg det rosa synet, melder Sky News.

Festivalen har ikke latt seg stoppe etter at dyreaktivister gikk hardt ut mot musikkfestivalen sommeren 2019, for å ha farget sauene rosa.

I 2019 ble det store protester landet rundt, hvor flere av aktivistene krevde en slutt på å farge sauene rosa, men arrangørene ved Lattitude-festivalen forsvarte seg selv ved at de hadde en god grunn for at de farget sauene:

– Prosessen foregår ved at sauene dyppes i naturlig, vannbasert farge – noe de er vant med i sitt vanlige liv når de behandles for å beskyttes mot insekter, parasitter, fluer og lus, forklarte arrangørene etter å ha mottatt krass kritikk.

Lattitude-festivalen regnes for å være en av Storbritannias største musikkfestivaler, og finner sted i Henham Park, som ligger i nærheten av Southwold, sørøst i landet.

En av arrangørene skal tidligere ha sagt til BBC at en av grunnene til at folk reiser dit, er på grunn av de rosa sauene.

Lik Extraavisen.no på Facebook!