Connect with us

Kultur

Nå går Herr Bjerga “all in” med musikken

Låtskriver og artisten Martinus Bjerga alias “Herr Bjerga” fra Stavanger slapp ut singelen “Hjem” 28.mai. Nå går han “all in” med musikken han selv produserer.

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Martinus Bjerga alias «Herr Bjerga» ga ut singelen "Hjem" i mai. Tegnet av Mia Olsnes Tørresdal / Foto: Amund Janssen

– Jeg startet med musikken da jeg var fem år gammel, men når det gjelder de to singlene «Kafè Politikk» og «Hjem», så spilte jeg dem inn i fjor sommer. Jeg slipper nok én singel til før jeg slipper albumet singlene er fra, forteller Bjerga til Extraavisen.

Bjerga synger på dialekt, hvor mange av låtene hans handler om kjærlighet, miljø og det som relaterer hverdagen til folk ellers. Da han var yngre gikk han i korps og spilte klassisk piano, men i ungdomsmiljøet ble han aktiv i lokalbandet «Sporv».

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Da han reiste til Leeds for å studere musikk fant han fort ut at han ville reise hjem til Rogaland.

– Jeg studerte innen musikk i Leeds, men etter en stund følte jeg et savn, og bestemte meg for å reise hjem til Stavanger. Den utdanningen jeg har fra Leeds har jeg ikke så mye bruk for rent jobbmessig, så da bestemte jeg meg for å like greit ta en lærerutdanning på siden av å fortsette med musikk hjemme i Norge.

Foto: Amund Janssen

Flere artister velger i dag å beholde følgerskaren sin på sosiale medier ved å endre navnet sitt på sidene sine, men Bjerga føler at man da “tvinger” følgere til å bli med på neste prosjekt uavhengig om de er interesserte. Derfor valgte han å starte fra starten av med nye sosiale medier. Og det å fremføre sanger på norsk gjør ham mer autentisk, mener artisten selv:

– Målet mitt er å nå ut til et større rekkevidde, og når jeg skriver og synger på norsk så blir det mer autentisk. Og jeg tror jeg når lengre ut med den musikken jeg lager nå enn hvis jeg hadde utført arbeidet på engelsk. Målet er jo at musikken skal treffe folk. Det var viktig for meg å starte på nytt og på den måten vite at alle som følger meg nå er her fordi de liker det jeg gjør nå.

Hvordan kom du på at du skulle hete “Herr”?

– Enkeltnavn er veldig normalt nå og det er mange som gjør det i dag. Jeg synes det passet litt siden «Herr» er litt «Old School». Og siden det var så mange som hadde enkeltnavn, så tenkte jeg at det var en fint alternativ å kjøre denne veien.

Kommer du til å satse fullt på musikken?

– Jeg kommer nok ikke til å leve fullt på musikken på grunn av økonomien, men det krever mye av meg selv. Jeg vil nok satse «all in» når jeg gjør det på deltid, ellers vil jeg ta en lærerutdanning også. I dag er det slik at enkelte artister har råd til å satse fullt på musikken sin ulønnet, og det er jo noe jeg ikke har økonomi til siden jeg skal ha brød på bordet. Jeg kommer nok til å gi alt jeg kan til musikken på deltid, og håpe at det en dag kan være mulig å leve av musikken på fulltid.

Hva var det som gjorde at du ville satse på musikken?

– Jeg har alltid likt å skrive og komponere musikk, så jeg har aldri klart å gi slipp på musikken. Musikken har alltid vært en del av meg.

Lik Extraavisen.no på Facebook!


Siste artikler:

Del videre:
  •  
  •  
  •