Connect with us

Rampelyset

Nå jobber hun mot en vinnertittel

Jane Veronica Rugås Børnes (27) jublet av glede da hun fikk vite at hun kom til finalen i skjønnhetskonkurransen. Nå vil hun jobbe mot en vinnertittel.

  •  
  •  
  •  

Publisert for

, den

Jane Veronica (27) er optimist og satser alt for første og siste gang som deltaker. Foto: Martin Melby

27-åringen har ikke ligget på latsiden siden hun ble deltaker i Miss Norway. Siden hun ble en av de 16 finalistene har hun nå tatt et steg høyere. Nå håper Børnes at arbeidet hun legger i, akn resultere en vinnertittel.

– Jeg ble utrolig glad da jeg fikk vite at jeg kom videre til finalen. Med skjønnhetskonkurransen ved siden av studiene har jeg lært å variere dagene, sier Børnes til Extraavisen.

Og hvordan er det?

– Det er både hektisk og utfordrende, men jeg har lært å balansere hverdagene mine. Jeg har lært mye gjennom konkurransen og utviklet en del evner og erfaringer som jeg vil ta med videre.

27-åringen forbereder seg til finalen, men er takknemlig for hvilke utfall det måtte være. Foto: Martin Melbye

For tiden bor 27-åringen i Oslo og studerer en bachelor i psykologi ved universitet i Tromsø. Psykisk helse er bare en av hjertesakene som hun brenner for, og spesielt under koronapandemien har den mentale helsen vært en av de heteste temaene hos folk.

– Vi har blitt veldig flinke med å snakke om psykisk helse, og det kan skyldes at pandemien har ført til at mange er ensomme. Det gjør noe med oss når man er opplever en utestenging fra det virkelige samfunnet. Det fører til at ensomheten blir enda større når man kobler oss ut av sosiale medier og innser at man er helt alene.

Hvorfor er dette så viktig å snakke om?

– Det er et tema som er svært viktig, fordi det omgår hos oss alle. Jeg blir innerst inne lei meg når jeg hører voksne folk opplever ensomhet, spesielt de eldre.

I tillegg er hun også takknemlig for at pandemien kommer nå, og ikke da vi ikke hadde tilgang til sosiale medier.

– Det er veldig bra at vi har sosiale medier og kan holde kommunikasjonen med familie og venner. Det kunne vi ikke for omtrent 20 år siden. Da måtte vi heller brukt telefonen på den gamle måten.

– Jeg tenker at det å ha fokus på psykisk helse er viktig. For tiden er vi mer isolerte enn før, og det er større sjanse å utvikle stress, ensomhet og psykisk ubalanse nå som ikke vi har så mye kontakt med andre mennesker. Vi mennesker er jo flokkdyr også, sa Børnes tidligere i et intervju.

Foto: Rhyan Elivera Olivo

Børnes var ni år gammel da hun og familien flyttet til Setskog, en tidligere kommune som ble slått sammen med Aurskog, Søndre- og Nordre Høland til Aurskog-Høland.

– Virkelig, jeg savner den plassen hvor jeg vokste opp med dyr. Jeg prøver å besøke familien min så ofte jeg kan når jeg er der, sier Børnes.

27-åringen sier at hun jobber hardt for å oppnå drømmen sin, og det å få en vinnertittel i Miss Norway ville vært en drøm som hadde gått i oppfyllelse. Hun mener at det er viktig å ha troen på seg selv når man setter mål for hva en vil lykkes i.

– Det handler om å ha et mål, men ikke minst å ha troen på seg selv. Jeg er optimist og vet at det å gå inn for et mål kan være krevende til tider, men det er også givende, sier 27-åringen, og legger til:

– Om jeg ikke skulle gå videre har jeg i det minste fått erfaringer som jeg vil ta med videre.

Og hvordan har øving med høyhælte sko gått?

– Jeg startet veldig tidlig i konkurransen med å gå på høyhælte hæler, og hittil har det gått veldig fint. Det krever mye trening, tid, men ikke minst tålmodighet.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Del videre:
  •  
  •  
  •