Innenriks

Nå lanseres hundemat basert på Sort Soldatfluelarve

Familiebedriften Nala Health har lansert egenutviklet hundemat basert på insektprotein fra Sort Soldatflue larver.

Produktutvikling og produksjon skjer i Sør-Afrika hvor familien har bodd siden 2004.

Nala Health har samarbeidet med eksperter innen hundeernæring og utviklet 4 forskjellige smakfulle, sunne og allergivennlige hundefôr:

  • valp og drektige hunder
  • små hunder
  • middels og store hunder
  • senior hunder som også egner seg til hunder som trenger vektkontroll.  

Sunn og ren kilde til ernæring for hunder

Insektprotein fra Sort soldatfluelarve (SSFL) er et godt alternativ til tradisjonelt protein. SSFL inneholder alle de 10 essensielle aminosyrene hunder trenger.I tillegg til insektprotein inneholder hundematen urkorn, grønnsaker, frukt, kaldpresset rapsolje, kokosolje og plante-ekstrakter. Vi gleder oss til å tilby våre produkter til norske hundeforeldre.

Bærekraft

Kjøttproduksjon medfører en stor belastning på jordklodens ressurser. Hvert år trengs cirka49 millioner hektarmed landbruksareal for å lage tørrfôr til norske katter og hunder. Storfeproduksjon fører til 15 ganger høyere utslipp av CO2, forbruker 5 ganger så mye vann, 14 ganger så mye land og 6 ganger så mye mat pr kg protein produsert i forhold til Sort Soldatfluelarve.

Vi har knyttet til oss dyktige mennesker med samme målsetting som oss, derFN sitt bærekraftsmållegges til grunn. Nala Health bidrar til å skape arbeidsplasser i Sør-Afrika der over 40% av befolkningen står uten arbeid.

Sirkulær økonomi

Våre larver spiser ren, plantebasert mesk bestående av malt, bygg og hvete fra lokale mikrobryggerier – uten bruk av antibiotika og veksthormoner. Avfallet fra larveoppdrett går tilbake til jordbruket som økologisk kompost.

Om oss 

Cecilie, Synne og Finn Berg fra Asker, flyttet til Cape Town i 2004. Siden etableringen av selskapet i 2019 har vi utviklet Nala Health hundemat med formål å produsere førsteklasses produkter og samtidig bidra til å skape arbeidsplasser i Sør-Afrika, et land med høy arbeidsledighet og store sosiale utfordringer.

I søken etter allergivennlig, næringsrik og velsmakende hundemat fant vi Sort Soldatfluelarve, en proteinkilde som både er bærekraftig og komplett. SSFL er det spiselige insektet det er gjort mest forskning på når det gjelder næringsverdi. 

Lik Extraavisen.no på Facebook!