Extraavisen.no

Kjendiz

Nå saksøker hun Disney

Skuespilleren Scarlett Johansson går nå ut og saksøker filmselskapet Walt Disney etter at hun selv hevder at hun har tapt titalls millioner.

Publisert for

, den

Flickr
Foto: Gage Skidmore / Flickr

Grunnlaget til at hun nå vil saksøke filmselskapet er at hun skal angivelig ha tapt flere millioner på at filmen «Black Widow» kom ut på strømmetjenesten Disney + samtidig som kino, melder avisen The Wall Street Journal.

I et søksmål som er blitt publisert av Deadline, skriver at hennes kontrakt med Disney’s Marvel Entertainment førte til et eksklusivt slipp på og kino, noe hun hevder å ha tapt mer enn 50 millioner dollar som følge av dette.

Filmen fikk inn en svimlende sum på 60 millioner dollar gjennom Disney+, noe som tilsvarer ca. 700 millioner dollar.

I artikkelen til WSJ skriver de at søksmålet kan føre til problemer for underholdningsindustrien, og Deadline skriver at dette kan også føre til økonomiske konsekvenser for både skuespillere og produsenter.

I søksmålet står det videre at lønnen til Johansson skulle baseres på inntekter fra kinobilletter, og derfor ønsker hun kompensasjon for å sikre at satsningen på strømmetjenesten ikke går på hennes bekostning, melder VG.

– Dette vil helt sikkert ikke være det siste tilfellet der Hollywood-talenter står opp mot Disney og gjør det klart at uansett hva selskapet måtte late som, har det en juridisk forpliktelse til å innfri sine kontrakter, sa advokat John Berlinski som representerer Johansson til WSJ.

Lik Extraavisen.no på Facebook!