Nå vil husokkupantene flytte ut

Sist uke ble det kjent at en fremmed familie hadde okkupert en feriebolig på La Florida i Spania. Nå vil okkupantene flytte ut i nærmeste fremtid.

Foto: Privat

Det melder Spaniaavisen.

Til avisen sier daglig leder Luis Aragon Diaz og megler Robert E. Larsen at boligen som er okkupert kan bli fraflyttet de nærmeste dagene.

– Dette er et litt spesielt tilfelle og ikke noe som er vanlig her i området. Den okkuperte norskeide boligen har stått tom i mer enn ti år. Det er banken som har solgt den, og de har ikke gjort noe som helst av vedlikehold i disse årene. Derfor har den blitt et offer for okkupasjon. Det er en stor forskjell på boliger som er for- latt og fritidsboliger som ikke er i bruk deler av året. Ingen av disse okkupantene er ute etter problemer, og derfor okkuperes boliger som er forlatt. Ikke de som ikke er blitt brukt over en kortere eller lengre periode,forklarer Aragon Diaz.

Bente Edvardsen fortalte til Extraavisen at de var frustrerte over at boligen som de kjøpte i fjor ble okkupert av en fremmed familie.

– Vi kjøpte leiligheten i mars i fjor, og salget ble gjort etter at vi fikk «ja» på vår forespørsel om kjøpet, men på grunn av koronapandemien har vi ikke hatt muligheten til å se på leiligheten. Det var nå på mandag at vi fikk melding fra noen naboer som fortalte at en familie på fem hadde flyttet inn. Det er veldig frustrerende at noen kan ta seg til rette, sa Edvardsen.

Til Spaniaaivsen sier Diaz at det er uforståelig at slike ting kan skje:

– Sett med skandinaviske øyne er det uforståelig at dette kan skje og det er helt klart verken lov eller akseptabelt. Men det er enkle grep man kan gjøre for at dette ikke skulle skjedd. For eksempel om det var blitt hengt opp noe så enkelt som et skilt om at boligen er solgt, ville den aldri blitt okkupert.

Det er ikke første gang at okkupanter har trengt seg inn i andre sine boliger i Spania.

Lik Extraavisen.no på Facebook!