Extraavisen.no

112

Nato-fly savnet i Nordland

(BODØ): Et amerikansk Nato-fly er meldt savnet sør for Beiarn kommune i Nordland fredag kveld. Politi er rykket ut etter meldinger om funn på bakken.

Publisert for

, den

Foto: Steve Lynes

– Et redningshelikopter sammen med et Orion-fly ble satt inn i søk. Men værforholdene er utfordrende og ventet å bli verre utover, sier pressevakt Jan Eskild Severinsen i Hovedredningssentralen til VG.

Det var like før klokken 19 fredag kveld at politi og bakkemannskap mottok melding om at et Orion-fly av typen Osprey ble meldt savnet. Det skal ha vært sterk vind i området.

Foreløpig er det ikke kjent hvilke nasjonalitet til de fire som er om bord i flyet, men det er gjort funn på bakken. Foreløpig er det uklart hvilke funn det er snakk om.

Klokken 21.17 ble det gjort et funn i Gråtådalen i Beiarn etter at det ble fanget opp signaler fra en nødpeilesender, skriver Avisa Nordland.

Flyet skal ha vært på treningstur i forbindelse med Natos Cold Response-øvelse. Flere enn 30.000 soldater fra 27 land deltar på øvelsen.

Hovedredningssentralen iverksatte søk etter militærfartøyet, og ble meldt savnet klokken 18.26 fredag. Ett redningshelikopter fra Bodø ble satt inn i søket, sammen med et av Forsvarets Orion-fly, i tilegg var et redningshelikopter på vei fra Ørland, skriver Forsvaret i en pressemelding.

– Værforholdene i området er utfordrende, og det er ventet å bli verre. Bakkemannskaper koordinert av politet, er satt inn i området. Klokken 21.17 ble det gjort funn fra luften i Gråtådalen i Beiarn. På grunn av værforholdene lot det seg ikke å ta seg ned til funnstedet. Politi og redningsmannskap er nå på vei inn i området.

Lik Extraavisen.no på Facebook!