Extraavisen.no

Innenriks

Nav ba søker låne grill

Nav skal i et vedtaksbrev bedt sosialhjelpsøker om å klare seg uten strøm i over en uke og låne grill, fordi været var fint. Nå legger Nav seg flat.

Publisert for

, den

Foto: Daniel DeNiazi / Twitter

I et vedtaksbrev, som går over fire sider, kommer Nav med usedvanlig svar på en søknad om økonomisk nødhjelp. Vedtaket som er signert av Nav Indre Østfold, og datert 9. juni, ber søkeren om å låne grill og penger fordi været er fint.

I brevet står det som følge:

«Det er nå sommer og det er meldt varmt og fint vær over en lang periode. Du er dermed ikke avhengig av varme i din bolig for å overleve. Videre er det muligheter for å grille mat ute nå. Kanskje du kan låne deg en grill om du ikke har en selv, slik at du kan lage deg middager uten å være avhengig av elektrisitet i hjemmet.»

Nå beklager Nav etter tabben og sier at de skal behandle innbyggerne med respekt:

– Vi ble søndag kveld gjort kjent med at et vedtaksdokument fra Nav er delt i sosiale medier. Vi vil beklage at dette er sendt til en innbygger i vår kommune. Vi skal behandle alle innbyggere med respekt og det skal ikke skje at et vedtak med en slik formulering sendes fra et Nav-kontor, skriver Haagensen via Slevigen i en e-post til Faktisk.no, og fortsetter:

– Vi vil nå foreta en gjennomgang av våre rutiner for utsendelse av vedtak og foreta en internkontroll for å sikre at det er god ivaretakelse av våre innbyggere i det som kommuniseres ut.

Strømselskapet tok strømmen etter at han ikke fikk dekket strømmen, og personen det gjelder må betale litt over 9000 kroner for å få tilbake strømmen.

Vedtaksbrevet endte med at han fikk et nødhjelp-sum på 600 kroner.

Lik Extraavisen.no på Facebook!