Navalnyj dømt til fengsel

Etter at opposisjonspolitikeren, Aleksej Navalnyj kom hjem til Russland etter å ha blitt forgiftet ble han arrestert av russisk politi. Nå er han dømt til tre års fengsel.

Foto: Moscow Court Press Service

I samme domstol hvor norske Frode Berg ble spiondømt i 2019, kjempet den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj for sin frihet tirsdag, anklaget for å ha brutt vilkårene for en betinget dom fra 2014, skriver Dagbladet.

Nå har en byrett i Moskva besluttet i sin dom at Navalnyj dømmes til tre og et halvt år, etter at den russiske påtalemakten fikk medhold i retten.

Dommen er omgjort fra ubetinget til betinget fengselstraff, ifølge NRK.

Ifølge flere uavhengige medier i Russland skal Navalnyj sones i en såkalt fangekoloni. I dommen kommer det også frem at han får strafferabatt for månedene han tidligere har tilbrakt i fangenskap og må derfor sone i to år og åtte måneder.

I fjor ble han forgiftet av russiske myndigheter, noe Vladimir Putin avviser. Navalnyj reiste dermed tilbake til Russland for å stå i kampen mot russiske myndigheter sin håndtering av menneskerettigheter.

– Prosessen mot meg nå er et uttrykk for svakhet hos regimet sa Navalnyj, som sa han synes det er synd at det brukes masse penger på å få ham dømt, mens titalls millioner russere lever i fattigdom.

– Målet til myndighetene er å skremme befolkningen sa Navalnyj.