Navalnyjs helsetilstand forverres

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj helsetilstand er forverret.

Foto: Moscow Court Press Service

Ifølge avisen Izvestia ble det tidligere meldt om at han ble innlagt, men nå viser det seg at helsetilstanden til opposisjonspolitikeren forverrer seg for hver dag.

Han har feber og «kraftig hoste», men fortsetter sultestreiken trass den svekkede helsetilstanden, opplyser Navalnyj på Instagram.

– I den siste meldingen skriver han at han har fått feber, og at tre av 15 av de han sitter fanget med har fått påvist tuberkulose, sier Inna Sangadzhieva, seniorrådgiver i Den norske Helsingforskomiteen og Russland-ekspert til VG.

Ovenfor avisen forteller hun at Navalnyj har mulighet til å sende meldinger fra fengselet han sitter i, og vil nok fortsette med sultestreiken inn til myndighetene løslater ham. Fortsatt er det uklart om hvordan situasjonen er inne i fengselet, men fengselet skal ha et dårlig rykte på at mange av de innsatte opplever å bli utsatt for en psykisk- og fysisk terror.

Ifølge avisen ble tre andre innsatte i fengselet fraktet til sykehus med tuberkolose.

I februar ble Navalnyj dømt til tre og et halvt år fengselsstraff, som han nå må sone i en arbeidsleir utenfor Moskva. Det var i fjor august at opposisjonspolitikeren ble forgiftet, noe som senere ble avslørt og avvist av Vladimir Putin.

Lik Extraavisen.no på Facebook!