Extraavisen.no

Innenriks

Nesten fritt fram for bestillinger og avbestillinger

Fra 1. oktober opphever Utenriksdepartementet det generelle globale reiserådet. Det betyr at Gjensidiges kunder fra denne datoen trygt kan bestille reiser verden rundt, med unntak av de landene UD offentligjør i neste uke.

Publisert for

, den

Foto: Kalle Schmiltz

– Dette er en gledens dag for reiseglade nordmenn, og det er også en gledens dag med tanke på forsikringen, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige.

Bortsett fra de landene på unntakslisten som foreløpig ikke er kjent, dekkes avbestilling hvis noe skulle skje. Gjensidige har fra forrige uke og frem til i dag registrert 1.300 skademeldinger fra folk på reise i inn- og utland.

– Men det er verdt å merke seg at selv i de landene som blir unntatt, vil vi gi vanlig forsikringshjelp, så lenge det ikke er knyttet til korona, sier Rysstad. Han påpeker at man til enhver tid bør følge de reiserådene som gjelder.

– Dessuten er det viktig, som UD påpeker, å sjekke innreisereglene dit man skal. Ikke alle land har åpnet for fri innreise, og disse reglene må folk selv sette seg inn i, sier han.

Forsikringen dekker ikke reiser som avbestilles på grunn av innreisenekt på reisemålet.

Dersom reisemålet var uten reiseråd da bestillingen ble gjort, og det igjen blir innført reiseråd som er gyldig på tidspunktet for din avreise, dekkes avbestilling.

Vær oppmerksom på at forsikringen ikke dekker fremskyndet hjemreise eller tapte feriedager dersom du ønsker å avbryte ferien på grunn av endring i smittesituasjonen.

I dag ble også UDs nye reiseapp lansert, Reiseklar, som er et nyttig verktøy.

Lik Extraavisen.no på Facebook!