Extraavisen.no

Arkiv

NHO om Shtokman: Industrieventyr i nord tar form

(NÆRINGSLIVET): – StatoilHydros nye oppdrag på Shtokman øker sjansene for et vellykket industrieventyr i nord. Barentshavet kan bli den største gassprovinsen i Europa. Shtokman, Snøhvit og andre lovende prosjekter vil skape ringvirkninger som etter hvert kan løfte Nord-Norge inn i føresetet for norsk økonomi, sier adm.direktør Finn Bergesen jr. i NHO.

Publisert for

, den

– Hvis vi lykkes med disse satsingene i nord vil fraflyttingen gå ned, sysselsettingen opp og arbeidslivet blir mer dynamisk, internasjonalt og konkurransedyktig. Målet er at olje- og gassutviklingen i Nord-Norge og Russland blir en motor som drar i gang en sterkere økonomisk vekst i Nord-Norge enn resten av landet. En slik positiv utvikling forusetter en politisk styring som ivaretar olje og gass, fiske og miljøvern på en måte som gjør at landet utvikler seg offensivt, men trygt, og hvor Norge samarbeider tett med Russland for å sikre miljøet.

– Miljøpolitikken må få en realpolitisk plattform, hvor Norge setter ny internasjonal standard for teknologi og miljø, som vi får russerne med på, sier Finn Bergesen jr.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Siste artikler:

Tror du Vladimir Putin har kreft?
2 stemmer