– Jeg har alltid hatt lyst til å delta tidligere, men tenkte at nå passer det fint med å prøve noe nytt og komme meg ut av komfortsonen.

Hvorfor har du ventet så lenge?

– Jeg har vært veldig sjenert, og har ikke turt det før nå. Men nå får jeg utfordre meg selv og vise hva jeg er god til. Nå turte jeg siden det var siste sjans, sier 28-åring til Extraavisen.

Leyton er en av de 16 utvalgte som går videre til finalen i Miss Norway, og hennes hjertesaker er dyrs rettigheter og klesindustrien.

– Jeg er veldig opptatt av at man skal unngå fast-fashion, på grunn av forurensningen når man ser at industrien bruker mye vann til å lage nye klær. Dessverre er dette et problem.

Foto: Fotograf Aunan

Grunnen til at Leyton engasjerer seg i klesindustriens håndtering av miljøproblemene, er fordi hun studerer moteledelse i New York, men da pandemien inntraff, ville hun hjem til Stjørdal.

– Da jeg var i USA lærte vi dette på skolen, og da fikk vi innblikk i problemet rundt klesindustrien. Mange i dag er veldig avhengig av å kjøpe klær, og da blir det en del fast-fashion, understreker hun.

– Hjertesaken min om klesindustrien handler først og fremst å vise unge jenter at det er ikke alltid er fast-fashion som er best. Jeg vil overbevise unge at det kan faktisk være mange brukte klær som er gode, og at det er bedre å investere i klær av bedre materialer.

Tror du det er mange som ikke tenker konsekvensen rundt dette med kjøpte klær?

– Jeg tror ikke de tenker så ofte over konesekvensen, og tenker heller på lave priser og trender. Og det er jo en av ulempene til at man står ovenfor en utfordring for å få flere til å kjøpe brukt, og bli mere bevisst på funksjonelle materialer.

Foto: Fotograf Aunan

Selv om Leyton er engasjert i klesindustrien, har pandemien også satt en stopper for det hun har villet gjort. Ellers har hun vært på frivilligsentralen og Dyrebeskyttelsen og adoptert ut katter.

– Det har vært begrensninger, men har prøvd å gjort det jeg kan når det er muligheter for da. Grunnen til at jeg hadde lyst til å jobbe som frivillig hos dem, er at det engasjerer meg når jeg ser at det har vært en del løse katter og løshunder både her i Norge og i utlandet.

– I utlandet er det som regel en del løse hunder, men ellers ser man tendens til mange løse katter. Det er ikke ofte man ser dette her i Norge, men å kunne være med å hjelpe til hos Dyrebeskyttelsen har en stor betydning for meg som deltaker.

Finalen holdes ved Åpen Scene 13-14.august i år.

Lik Extraavisen.no på Facebook!


Siste artikler:

Del videre

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer