Extraavisen.no

Rampelyset

Nora Emilie (22) i sjokk etter bokutgivelse

Den 22 år gamle modellen og Miss Norway-deltakeren, Nora Emilie Nakken fikk sjokk da hun ble kontaktet av den internasjonale regissøren og forfatteren av boken “Confessions”. Nå er hun en av av de internasjonale deltakerne som har fått en plass i boka.

Publisert for

, den

Foto: Privat

Nakken representerte Norge i Miss Earth i 2020, bare 22 år gammel. Nå er hun klar for en ny konkurranse og er i dag semifinalist i Miss Universe Norway. Gjennom hennes deltakelse i de ulike konkurransene har hun vekket oppmerksomhet i Norge og internasjonalt.

I vinteren 2020 kom Nakken på trykk med sitt intervju i boken “Confessions” som er skrevet av den legendariske regissøren Adrian Kwan.

Kwan er en kinesisk skuespiller og regissør, som har blant annet jobbet med skuespilleren Jackie Chan, Eric Suen og flere andre kjente navn. De siste årene har han arbeidet med et langvarig prosjekt, hvor målet er å bli mer kjent med Miss Universe og hva som får unge jenter til å bli en del av konkurransen.

I boka finner du blant annet biografi og fortellinger fra de ulike deltakerne. 22-åringen fra Trondheim er bare en av de i verden som har fått en solid plass.

– Det føltes helt merkelig å se seg selv på trykk i en bok. Og se navnet sitt og et helt intervju hvor man går i dybden på alt fra familie og oppvekst til hvordan man først begynte med slike konkurranser føles så fjernt. Det er på en måte hele historien min.

Boka “Confessions” er skrevet og basert på ulike missejenter fra verden over, og inkluderer deltakere fra 12 ulike land. Nakken er den eneste norske kandidaten som er blitt intervjuet i boken. 

Foto: Privat

Hvorfor bestemte du deg for å delta i slike konkurranser? 

– For min del handlet det om muligheten til å bruke stemmen man har til å snakke om det man mener er viktig. I slike konkurranser får man en helt unik plattform som gir muligheten til å nå ut til svært mange mennesker. På den måten får man frem sine budskap og det man brenner for.  Jeg signerte med mitt første modellbyrå da jeg var 14 år, og elsket det! Så da jeg oppdaget hva missekonkurranser egentlig handler om, altså muligheten til å bruke stemmen i tillegg til mye av det samme som modellbransjen byr på, var jeg solgt. 

Hun er i dag semifinalist i Miss Universe Norway og jobber mot finaleuttaket. Finalistene vil bli valgt ut i slutten av mai, og veien frem dit består av trening, videoinnspillinger, veldedig arbeid og ulike sponsorsamarbeid. Nakken forteller at konkurransen er tøff, men at hun er klar for å gi alt.