Extraavisen.no

Innenriks

Nordmenn ønsker interiør med flere funksjoner

(INTERIØR): Nordmenn ønsker å bytte ut interiøret med nye flerfunksjonelle produkter det neste året, viser en fersk undersøkelse fra Samsung.

Publisert for

, den

Foto: Creative Commons

– I dag ønsker folk en TV med eget bildegalleri som gjør at den blir en del av interiøret, sier interiørekspert.

De siste to årene har vi brukt mer tid hjemme enn noen gang, og for to av fem nordmenn har den personlige interessen for interiør og møblering økt deretter. Det kommer frem i den nye undersøkelsen fra analysebyrået Bilendi på vegne av Samsung om nordiske interiørvaner.

Kvalitetsbevisst og minimalistisk

Ifølge undersøkelsen planlegger hver fjerde nordmann å oppgradere møbler og annet interiør i løpet av de neste årene. Samtidig ønsker like mange å redusere antall produkter i hjemmet.

– Den skandinaviske funksjonelle interiørstilen er en trend som fortsetter å vokse i Norge og resten av verden. Det innebærer at vi velger produkter med stilrent design og flere funksjoner for at det skal passe inn i den rene og praktiske nordiske stilen. En TV med svart skjerm kan for eksempel oppleves som umoderne. I dag ønsker folk en TV med eget bildegalleri som gjør at den blir en del av interiøret, sier interiørekspert og stylist, Tone Kroken.

Hun får støtte av Knut Eirik Bruvold-Rørnes, produktspesialist i Samsung Norge. Han ser de samme tendensene når det gjelder valg av teknologiprodukter til hjemmet. Undersøkelsen viser nemlig at 75 prosent av alle nordmenn anser TV-en som en viktig del av interiøret.

– Vi ser at flere begynner å tenke mer kvalitetsbevisst, funksjonelt og minimalistisk når de kjøper nye produkter til hjemmet. Folk vil ha flerfunksjonelle produkter med egenskaper som forenkler hverdagen, samtidig som de matcher resten av interiøret og deres personlige stil, sier Bruvold-Rørnes.

Design og funksjonalitet er viktig

Over halvparten av respondentene i undersøkelsen mener at design er avgjørende når det gjelder valg av forbrukerelektronikk til hjemmet. De mener også at bildekvaliteten er viktigere enn pris når det kommer til kjøp av TV, og at smartfunksjoner og digitale tjenester regnes som viktige egenskaper.

– Nordmenn har blitt mer bevisste på kombinasjonen av design og teknologi ved kjøp av nye produkter. TV-en skal ikke lenger bare ha svart skjerm og ramme, men være et designelement og kunstverk i seg selv. Nå finnes det også TV-er som kan roteres, brukes til sosiale medier og for å spille musikk. Slike produkter tilbyr forbrukeren flere spennende og nyttige funksjoner – samtidig som de er fine å se på, forteller Bruvold-Rørnes.

Les interiørstylistens beste tips til hvordan du kan planlegge smartere når du velger nytt interiør til hjemmet.

  1. Unngå impulsshopping

Tenk gjennom hva du trenger og hva som passer inn i ditt hjem og til den personlige stil. Kjøp kvalitetsprodukter som varer lenger.

  1. Velg stilrene produkter i tidløst design

Velg elektronikk i samme fargetoner og materialer som resten av innredningen i hjemmet. Det bidrar til å gi et helhetlig uttrykk, og du slipper å oppgradere produktene hver gang trendene endrer seg. I dag finnes det for eksempel TV-er med rammer som enkelt kan byttes ut, uten at du trenger å kjøpe en helt ny TV med nytt design når du går lei.

  1. Velg smarte produkter som tilbyr flere funksjoner

Velg interiør som tilbyr flere funksjoner i samme produkt, så har du færre ting å forholde deg til.

Om undersøkelsen: Undersøkelsen er gjennomført av analysebyrået Bilendi på vegne av Samsung i oktober 2021. 4000 personer i alderen 18-75 år fra Norge, Sverige, Danmark og Finland deltok i undersøkelsen.

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer