Extraavisen.no

Arkiv

Nordmenn rømmer fra nissen

(STAR TOUR): Halvparten av oss drømmer om en jul langt vekk fra nisser og julemat, og to av ti har gjort drømmen til virkelighet de siste tre årene. Nærmere fire av ti reiser for å komme unna julestresset, og mer enn seks av ti reiser bort for å få sol og varme. Trømsæværingen er de som er ivrigst på å feire jula utenlands, og bergenserne har med seg minst julepynt i bagasjen. Dette er noen av faktaene i den årlige juleundersøkelsen til Star Tour.

Publisert for

, den

– Vi merker godt at stadig flere velger å bytte ut julegran med julepalme og strender. I pakkereisens barndom var det ikke uvanlig at både ribbe og pinnekjøtt ble med i bagasjen. Nå er det langt mellom julekoffertene, forteller Star Tours informasjonssjef, Lena Petersson. – De fleste reiser nok bort for å få et avbrekk fra mørke og kulde, men en del reiser nok også rett og slett vekk fra julestresset og tidsklemma, mener Petersson.

Nissen blir hjemme

Undersøkelsen viser at vi i stadig mindre grad pakker med oss nissen på ferielasset. For tre år siden svarte 16 prosent i samme undersøkelse at de gjorde plass til norsk julemat i feriekofferten. I år svarte bare fem prosent det samme. Det blir også stadig færre julegaver under palmene. 12 prosent oppgir at de pakker ned julegaver i kofferten, i fjor var det 30 prosent som svarte det samme.

Markerer julaften

Når julekvelden kommer er det bare 15 prosent som ikke markerer det i det hele tatt. Under to av ti spiser norsk julemat, enten i leiligheten eller ute på restaurant. To av fem spiser på en lokal restaurant, og 15 prosent ferier med andre nordmenn på restaurant.

Familiejul

Fire av ti spurte sier de reiser sammen med familien når de er utenlands i julen. Noen færre reiser sammen med partneren sin. En av ti feirer utenlandsk jul med venner, mens syv prosent drar alene.

Om undersøkelsen:

Spørreundersøkelsen ble gjennomført på Star Tour sine nettsider den første uken i desember. 1767 personer svarte på undersøkelsen, og tre av fem var kvinner.

Lik Extraavisen.no på Facebook!