Extraavisen.no

Sport

Norge møter Tyskland i bronsefinale i VM

(SPORT): Søskenparet Maia og Magnus Ramsfjell tapte semifinalen mot Sveits fredag kveld og dermed blir det bronsefinale på det norske laget i VM i mixed doubles.

Publisert for

, den

Foto: © WCF / Céline Stucki

VM i mixed doubles curling i Geneve går mot slutten og nå er det klart at det blir bronsefinale på curlingsøsknene Maia og Magnus Ramsfjell. 

Laget spilte semifinale mot hjemmefavorittene Sveits, men tapte 8-7 etter en svært spennende og jevn kamp. Det måtte en super siste stein til fra den sveitsiske Alina Pätz for å slå det norske søskenparet. 

– Denne kampen kunne lett endt med seier til Norge. Men slik er curling. Det er en presisjonsidrett med små marginer og alt må klaffe om vi skal slå de aller beste, sier landslagstrener Thomas Løvold.

Norge slo forhåndsfavorittene Canada i semifinalen

Det norske laget har levert et strålende VM. Etter gruppespillet delte Norge førsteplassen i gruppe A med Sverige og Sveits. Alle lagene hadde 7 seiere og 2 tap etter gruppespillet, men Norge ble rangert sist av trekløveret grunnet dårligst tee-dragninger. 

Ramsfjell-søsknene tok seg videre til semifinale etter seier i kvartfinalen mot stormakten Canada. Norge måtte ta 2 i siste omgang for å gå videre. Det klarte Maia Ramsfjell og med 6-5 seier gikk de videre til semifinale. 

– Det norske laget har imponert og spilt solid gjennom hele turneringen. De har spilt 11 kamper og vunnet hele 8, sier Løvold.  

Tyskland venter i bronsefinalen   

Fredag ettermiddag ble det klart at Tyskland blir Norges motstander i bronsefinalen etter at de tapte den andre semifinalen mot Skottland. 

Tyskland har vært turneringens overraskelse, da de ikke var ansett som en av forhåndsfavorittene. 

Nå venter en spennende bronsefinale for det norske laget. 

Bronsefinalen Norge – Tyskland spilles lørdag kl 10.00
Finalen Skottland – Sveits spilles lørdag kl 14.00

Lik Extraavisen.no på Facebook!

Extraavisen arkiverer 2,7 mill. artikler. Les mer